• 21 Οκτωβρίου, 2020

Έκτακτο Δελτίο: Κακοκαιρία fast track μέχρι την Τρίτη

 Έκτακτο Δελτίο: Κακοκαιρία fast track μέχρι την Τρίτη

Το μεσημέρι της Κυριακής (11/10) εκδόθηκε από την ΕΜΥ Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚ), με το οποίο ανακοινώνεται η επικράτηση κακοκαιρίας μικρής διάρκειας, από το απόγευμα της Δευτέρας (12/10) και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (13/10)

Το σύστημα που θα μας επηρεάσει θα ξεκινήσει την πορεία του από τα δυτικά κινούμενο ανατολικά και θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ, οι οποίοι την Τρίτη (13/10) θα φτάσουν στο βόρειο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Στον χάρτη επιφανείας- υετού και 500 hPa διακρίνεται η διαταραχή που βρίσκεται στη κεντρική Μεσόγειο το μεσημέρι της Δευτέρας (12/10).

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν σε όλη τη δυτική Ελλάδα και περισσότερο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Αυτό διακρίνεται και στον χάρτη υετού που ακολουθεί για το πρώτο δωδεκάωρο και ακολούθως τα φαινόμενα επεκτείνονται ανατολικότερα επηρεάζοντας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (12/10), την υπόλοιπη Πελοπόννησο τη Μακεδονία, τη η Θράκη, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Το μέτωπο της κακοκαιρίας θα επηρεάσει επίσης από τη νύχτα της Δευτέρας (12/10) και μέχρι το πρωί της Τρίτης (13/10), πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ από τις πρωινές και μέχρι τις απογευματινές ώρες της Τρίτης (13/10), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Από το απόγευμα της Τρίτης (13/10) ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται σε όλη τη χώρα και οι άνεμοι που στην αρχή της ημέρας στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ακολουθούν τα ύψη βροχόπτωσης ανά 12ωρο. Σημειώνουμε ότι αφορούν το προηγούμενο 12ωρο από την ώρα αναγραφής στον κάθε χάρτη.

Περισσότερα εδώ