Εκπρόσωπος κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας: “Πειρατικό κράτος η Ελλάδα”

 Εκπρόσωπος κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας: “Πειρατικό κράτος η Ελλάδα”

“Η Ελλάδα είναι ένα πειρατικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο” αναφέρει ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας (AKP) Ομέρ Τσελίκ, συντηρώντας τους υψηλούς τόνους απέναντι στη χώρα μας.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι κινήσεις της Άγκυρας αυξάνουν τις εντάσεις και αποσταθεροποιούν την περιοχή

Ο Τούρκος αξιωματούχος, τη στιγμή που η ένταση στην περιοχή παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ισχυρίζεται πως η «Ελλάδα προσπαθεί να κάνει πράγματα πέρα από τις δυνάμεις της» ενώ όσον αφορά τις ενέργειες της Άγκυρας και τις παράνομες δραστηριότητές της λέει πως οι έρευνες που πραγματοποιεί στην Ανατολική Μεσόγειο γίνονται σε «θαλάσσια περιοχή της δικαιοδοσίας μας» και «αυτό δεν αφορά καθόλου την Αθήνα». Μάλιστα απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα επανέλαβε πως «αν ψάχνετε για έναν αξιόπιστο συνομιλητή, αυτός δεν είναι άλλος από την Τουρκία».

Ερντογάν στους στρατηγούς του: Βουλιάξτε ελληνικό πολεμικό πλοίο ή καταρρίψτε μαχητικό

Ο Ομέρ Τσελίκ δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί εκ νέου και στον Γάλλο πρόεδρο: «Αν ο Μακρόν χαράξει κόκκινη γραμμή στη δικιά μας περιοχή, στη δικιά μας Γαλάζια Πατρίδα, θα του την επιστρέψουμε», ανέφερε και σε ρόλο συμβούλου σημείωσε πως «οι Γάλλοι δεν έχουν τίποτα να πετύχουν φέρνοντας τα αεροπλάνα Rafale (σ.σ. στην Ανατολική Μεσόγειο) ή κάνοντας ασκήσεις στη Νότια Κύπρο» προδικάζοντας πως «το αποτέλεσμα όλων αυτών θα είναι η μεγάλη ήττα της ελληνικής κυβέρνησης».

Θυμίζουμε πως ο Ε. Μακρόν είχε προειδοποιήσει την Τουρκία για την «πολιτική κόκκινων γραμμών» που ακολουθεί το Παρίσι από φέτος το καλοκαίρι με αναφορά και «στη Συρία». 

Χρήστος Σταθόπουλος