• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

“Έκοψαν” παρουσιάστρια του BBC επειδή σχολίασε σύμβουλο του Τζόνσον (vid)

 “Έκοψαν” παρουσιάστρια του BBC επειδή σχολίασε σύμβουλο του Τζόνσον (vid)

H κεντρική παρουσιάστρια της εκπομπής Newsnight του BBC, Emily Maitlis δεν παρουσίασε την εκπομπή και την θέση της πήρε άλλη δημοσιογράφος, με τους διευθυντές ειδήσεων να ισχυρίζονται πώς ισχυρίστηκαν ότι δεν τήρησε την δεοντολογία με τα σχόλια που έκανε το βράδυ της Τρίτης. Την θέση της τοποθετήθηκε η ρεπόρτερ Katie Razzall.

Ουσιαστικά οι ανώτεροί της την επέπληξαν και την «έκοψαν» για όσα είπε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τζόνσον και ειδικά για τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Ντομινίκ Κάμινγκς. Μάλιστα λένε ότι υπήρξε παρέμβαση και του ίδιου του Τζόνσον.

Η ίδια τουίταρε ευχαριστώντας όλους για τα μηνύματα συμπαράστασης που της έστειλαν.

Ξεκινώντας την εκπομπή της το βράδυ της περασμένης Τρίτης η Maitlis είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενη στους τηλεθεατές: “Ο Ντομινίκ Κάμινγκς παρανόμησε και η χώρα το βλέπει σοκαρισμένη αλλά η κυβέρνηση όχι».

Η δημοσιογράφος προειδοποίησε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Τζόνσον ότι θα του στοιχίσει αυτή η συμπεριφορά και το γεγονός ότι τους έκανε όλους να αισθάνονται ηλίθιοι που ακολουθούσαν τους κανόνες της καραντίνας. Κλείνοντας την εκπομπή της είχε πει: «Θα τα πούμε αύριο».