Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 150.000 ψήφισαν- Υπερδιπλασίασε τα μέλη του Χαμόγελα στην Κουμουνδούρου (εικόνες)

 Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 150.000 ψήφισαν- Υπερδιπλασίασε τα μέλη του Χαμόγελα στην Κουμουνδούρου  (εικόνες)

Τις 150.000 ξεπέρασαν οι άνθρωποι που ψήφισαν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με στοιχεία λίγο πριν τις 21:00. Ήδη από τις 17:00 οι συμμετοχές είχαν «σπάσει» το φράγμα των 100.000, ενώ από το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ είχε διπλασιάσει τα μέλη του. Η ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα όλης της χώρας συνεχίζεται κανονικά.https://e007164c299d3ee1c355d5b36998a8d5.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε την παράταση κατά μία ώρα των εκλογών, καθώς υπάρχει μεγάλη προσέλευση και ουρές στα εκλογικά κέντρα σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές και λίγο μετά τις 21:00, για όσους βρίσκονται ήδη στα εκλογικά κέντρα, ώστε να ψηφίσουν όλοι.

Λίγο μετά τις 21:30 αναμένεται η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Πολύ μεγάλη προσέλευση καταγράφεται τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια. Στην Ηλεία τετραπλασιάστηκαν τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία διπλασιάστηκαν.

Την παράταση των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά μία ώρα αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή καθώς υπάρχει μεγάλη προσέλευση και ουρές στα εκλογικά κέντρα ανά την επικράτεια. Έσπασε το φράγμα των 120.000 που ψήφισαν στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λίγο μετά τις 5 το απόγευμα (εγγεγραμμένοι σε τάμπλετ).

Ήδη από τις 17:00 οι συμμετοχές είχαν ξεπεράσει το φράγμα των 100.000 ενώ από το μεσημέρι ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ είχε διπλασιάσει τα μέλη του. Η ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα όλης της χώρας συνεχίζεται κανονικά.

Από τις 8 το πρωί είναι ανοιχτές οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου τα μέλη του κόμματος να αναδείξουν Πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή. Η συμμετοχή στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με τα νέα μέλη που προσέρχονται να ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρείται πολύ μεγάλη προσέλευση στα εκλογικά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι τις 4 το απόγευμα, ήδη ψήφισαν πάνω από 80.000 μέλη.

Με βάση τη μέχρι τώρα συμμετοχή αναμένεται ότι ο τελικός αριθμός στις κάλπες θα είναι με βεβαιότητα εξαψήφιος, θα υπερβεί δηλαδή τα 100.000 μέλη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου, το πιο ενδιαφέρον μέχρι τώρα σημείο είναι ότι τα νέα μέλη που προσέρχονται στις κάλπες είναι σχεδόν διπλάσια από τα μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε πολύ μεγάλο αριθμό κινούνται οι εγγραφές των νέων μελών, προκειμένου να μετάσχουν στην εκλογή του Προέδρου του κόμματος, ανταποκρινόμενοι στο προσωπικό κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το ρεκόρ συμμετοχής διατηρούν μέχρι αυτήν την ώρα:

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου, 

-Αθήνα

-Ηράκλειο Κρήτης

-Πάτρα

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να έχουν ψηφίσει περίπου 25.000 παλιά μέλη, ενώ τα νέα μέλη έχουν ήδη ξεπεράσει τις 35.000.

Η δε προσέλευση είναι μαζική, τόσο στη συμμετοχή, όσο και στην περιφέρεια. Πιο αισιόδοξα στελέχη εκτιμούν ότι η προσέλευση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και κάνουν λόγο για υπερδιπλασιασμό των νέων μελών, καθώς σε πολλές περιοχές υπάρχουν ήδη ουρές. Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ αν χρειαστεί θα υπάρξει και παράταση της ψηφοφορίας

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αρκετό κόσμο έχει αυτή τη στιγμή στο εκλογικό κέντρο του Ζωγράφου, όπως και στον Κολωνό, όπου κόσμος γράφεται επί τόπου ως μέλος του κόμματος, προκειμένου να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα. Ουρές έχει και στο εκλογικό κέντρο της Ηλιούπολης, όπως και στο Γαλάτσι.

Ζωγράφου

Κολωνός

Ηλιούπολη

Γαλάτσι

Βαγγέλης Μαρινάκης