• 28 Ιανουαρίου, 2022

KINAΛ: Έκλεισαν οι κάλπες- Ψήφισαν πάνω από 200.000 πολίτες

 KINAΛ: Έκλεισαν οι κάλπες- Ψήφισαν πάνω από 200.000 πολίτες

Χωρίς εκπλήξεις και με μεγάλη συμμετοχή εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κιν.Αλ. σε όλη την επικράτεια.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 200.000 φίλοι και μέλη του κόμματος έχουν ήδη λάβει μέρος στη διαδικασία.

Οι κάλπες κλείνουν στις 7.30′ το απόγευμα.

Πρόβλημα στην Ερέτρια

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες παρουσιάστηκε πρόβλημα, καθώς δεν καταχωρήθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα καμία ψήφος από την έναρξη της διαδικασίας.
Όταν διαπιστώθηκε το λάθος, έγινε καταγγελία στην ΕΔΕΚΑΠ, η οποία αποφάσισε να ακυρωθεί όλη η διαδικασία και να κλείσει το εκλογικό τμήμα στην πόλη της Εύβοιας. 

Ανδρουλάκης

Το πρωί ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οκ.Ανδρουλάκης  ζήτησε μεγάλη συμμετοχή από τους πολίτες και καθαρή εντολή «για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για την πατρίδα μας, τη δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ ξανά και αυτή την Κυριακή μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες που ήρθαν και την πρώτη Κυριακή.»

Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Εσωκομματικές εκλογές Κίνημα Αλλαγής Β’ γύρος – Νίκος Ανδρουλάκης. Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Παπανδρέου

Με λίγη ώρα διαφορά, ο άλλος υποψήφιος, Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε στο δημαρχείο της Νίκαιας όπου και ψήφισε.

Αμέσως μετά, ο Γιώργος Παπανδρέου δήώσε: «Την περασμένη Κυριακή στείλαμε το μήνυμα για μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Σήμερα καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία για ισχυρή παρουσία στη Βουλή. Αύριο έχουμε δουλειά και νέους αγώνες».

Εσωκομματικές εκλογές Κίνημα Αλλαγής Β’ γύρος – Γιώργος Παπανδρέου. Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Νωρίτερα, το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής άσκησε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο εκ των υποψηφίων του Α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογές, εξερχόμενος, δήλωσε: «Η συμμετοχή των πολιτών είναι πολύ ενθαρρυντική και μας γεμίζει ευθύνες. Διότι από εδώ και πέρα έχουμε δουλειά να κάνουμε και πρέπει να την κάνουμε όλοι μαζί ενωμένοι, να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι μια εναλλακτική πρόταση στην πολιτική σκηνή του τόπου, σήμερα. Με αυτό το σκεπτικό και με αυτόν τον στόχο θα δουλέψω την επόμενη ημέρα με όποιον εκλεγεί πρόεδρος», δήλωσε.

Λίγο πριν τον Παύλο Γερουλάνο, είχε προσέλθει στην κάλπη και ο Παύλος Χρηστίδης 

“Μπροστά μας έχουμε μια νέα σελίδα με ελπίδα και δυναμική” τόνισε ο κ. Χρηστίδης, ο οποίος δεν ανακοίνωσε επίσημη στήριξη σε κανέναν από τους δύο μονομάχους αυτής της Κυριακής.

Επίσης, κατά την έξοδο του από το εκλογικό κέντρο όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε:

Σήμερα ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατικής Παράταξης. Ως πιστός και μάχιμος στρατιώτης της συμμετέχω με χαρά και τιμή στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά-Η Ελλάδα ψηλά

Ψήφισαν Σημίτης και Βενιζέλος

Από την εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής, φυσικά δεν έλειψαν όπως αναμενόταν και ηγετικά στελέχη της παράταξης με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη αλλά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ψηφίζουν για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος, δηλωνονταςέτσι το παρόν στις πολιτές επάλξεις του Κινήματος Αλλαγής.