• 21 Ιανουαρίου, 2022

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – ΕΔΕΚΑΠ: Δεν επηρεάζεται το τελικό αποτέλεσμα

 Εκλογές ΚΙΝΑΛ – ΕΔΕΚΑΠ: Δεν επηρεάζεται το τελικό αποτέλεσμα

Μετά την καταγγελία που κατέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης (09.12.2021) ο Γιώργος Παπανδρέου για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας του πρώτου γύρου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, η ΕΔΕΚΑΠ προχώρησε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας σε διευκρινιστική ανακοίνωση.

Παπανδρέου: Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής

Όπως αναφέρει: “Η ΕΔΕΚΑΠ εξετάζει ήδη από το βράδυ της Κυριακής της 5ης Δεκεμβρίου όλα τα ζητήματα που τέθηκαν υπ όψιν της και που αφορούν στην εκλογική διαδικασία και ειδικότερα τη μη τήρηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, των κατευθυντήριων οδηγιών της, τα οποία όμως δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Η ΕΔΕΚΑΠ, ως αρμόδιο όργανο ενόψει της ψηφοφορίας της 12ης Δεκεμβρίου θα εκδώσει νέα εγκύκλιο για την πιστή τήρηση των κανόνων από όλους.

Ως αρμόδιο όργανο διεξαγωγής των εκλογών χαιρετίζει τη μαζική προσέλευση των 271.000 μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής και τους καλεί να προσέλθουν ξανά στις κάλπες την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου”.

Υπενθυμίζουμε πως ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε «αναδίπλωση» μετά την καταγγελία – βόμβα που έκανε περί αλλοίωσης του αποτελέσματος στην κάλπη του πρώτου γύρου.

Αρχικά, στελέχη που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό έλεγαν -σύμφωνα με πληροφορίες- πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκανε λόγο για «νοθεία», αλλά παρενέβη για να μην καταγραφούν ανάλογα προβλήματα στον β΄ γύρο.
Αμέσως μετά την διαρροή από συνεργάτες του, πάντως, βγήκε και επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του η οποία τονίζει πως ο Γιώργος Παπανδρέου ουδέποτε μίλησε για νοθεία ή αμφισβήτησε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Με αφορμή δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σχετικά με την επιστολή του Γιώργου Α. Παπανδρέου προς την ΕΔΕΚΑΠ, διευκρινίζεται ότι, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο.

Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όπως όφειλε, έπραξε το αυτονόητο για την Παράταξη και το σεβασμό των κανόνων της εκλογικής διαδικασίας και με σκοπό τη διασφάλιση της διαδικασίας της ερχόμενης Κυριακής», αναφέρεται.

Σημειώνεται εδώ πως ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας μετά από την καταγγελία του στον ΑΝΤ1, είπε ότι «το βασικό είναι οι εκλογές στο β΄γύρο να γίνουν με ανοιχτές διαδικασίες, δημοκρατικό και διάφανο τρόπο», δηλώνοντας μάλιστα σίγουρος πως το ίδιο θα ζητήσουν και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι.

«Είμαστε ένα κόμμα ανοιχτό, που έχει συμμετοχικές διαδικασίες και είναι πολύ βασικό να τηρήσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες» συμπλήρωσε.