Έκλεισε ξανά ο Ισθμός της Κορίνθου εξαιτίας νέας κατολίσθησης (vid)

 Έκλεισε ξανά ο Ισθμός της Κορίνθου εξαιτίας νέας κατολίσθησης (vid)

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτετε τη Διώρυγα της Κορίνθου όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης στις 1 Ιουλίου 2022

Δεν άνοιξε τελικά για τρεις μήνες ο Ισθμός της Κορίνθου, όπως είχε ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του μόλις τριών ημερών, την Παρασκευή 1 Ιουλίου. Σημειώθηκε νέα κατολίσθηση πρανών το μεσημέρι της Δευτέρας (4/7), λίγες μόνο ώρες ενώ είχε δοθεί στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με το loutraki365, στο σημείο έχει σταλεί ειδικό πλωτό, το οποίο ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού του καναλιού, ενώ η διέλευση πλοίων διακόπηκε προσωρινά.

Αποτέλεσμα είναι αρκετά πλοία να περιμένουν κυρίως από την πλευρά του Σαρωνικού, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα νέα έργα αποκατάστασης.

Η κατακρήμνιση εδαφών στη διώρυγα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, λόγω της ύπαρξης πολλών ρηγμάτων στους γεωλογικούς σχηματισμούς των τοιχωμάτων της.

Η νέα πτώση των πρανών, συνέβη λίγο μετά την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter, ανακοίνωσε πως η Διώρυγα της Κορίνθου επαναλειτουργεί από σήμερα και για τρεις μήνες.

«Με σχέδιο ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των παρεμβάσεων στη Διώρυγα της Κορίνθου, μετά τις μεγάλες καταπτώσεις και από σήμερα, η Διώρυγα θα ανοίξει με απόλυτη ασφάλεια για τους επόμενους 3 μήνες, προκειμένου να εξυπηρετήσει την καλοκαιρινή κίνηση», επισημαίνει στο tweet του.

Θεόκριτος Αργυριάδης