• 18 Απριλίου, 2021

Έκλεισαν τα μπαρ άνοιξαν οι βίλες για… κορονοπάρτι – Στο στόχαστρο πλατείες, καταληψίες – Παρασκευή νέες αποφάσεις

 Έκλεισαν τα μπαρ άνοιξαν οι βίλες για… κορονοπάρτι – Στο στόχαστρο πλατείες, καταληψίες – Παρασκευή νέες αποφάσεις

Αυτές τις ημέρες κρίνονται τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού, ενώ τις επόμενες μέρες και σίγουρα έως την Παρασκευή θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες. Ουσιαστικά αναλόγως της επίδρασης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, η επιτροπή θα κάνει τις σχετικές προτάσεις της.

Αυτό που προβληματίζει είναι ότι στην Αττική τα κρούσματα είναι σε υψηλά επίπεδα. Από τα 257 συνολικά κρούσματα τα 197 είναι στην Αττική. Στο στόχαστρο παραμένουν οι πλατείες, όπου παρατηρείται συγκέντρωση νέων, ωστόσο επισήμως εστιάζουν στην πειθώ σε συνδυασμό με το μέτρο για κλείσιμο των περιπτέρων μετά τις 12, όπως κλείνουν και τα μπαρ και εστιατόρια.

Ταυτόχρονα, στην κυβέρνηση επιμένουν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο στα σχολεία και στρέφουν τα πυρά τους στις καταλήψεις. 

Παράλληλα στο τραπέζι είναι σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο περιορισμών στις μετακινήσεις προς Ελλάδα από χώρες υψηλού κινδύνου, κατά τα πρότυπα χωρών όπως η Γερμανία που έχουν καταρτίσει «κόκκινες λίστες». Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται είτε η καραντίνα για τους ταξιδιώτες από χώρες επικινδυνότητας είτε και η διακοπή πτήσεων από επιβαρυμένες περιοχές, όπως είχε γίνει την άνοιξη.

Την ίδια ώρα συνεργεία του ΕΟΔΥ έχουν ξεκινήσει ελέγχους σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες γειτονιές της Αθήνας και θα συνεχίσουν το έργο τους και τις επόμενες μέρες. Επίσης προχωρά η αξιοποίηση ξενοδοχείων καραντίνας προκειμένου να φιλοξενήσουν, με την αναγκαία ιατρική φροντίδα, πολίτες – κυρίως αλλοδαπούς – που έχουν προσβληθεί από τον ιό, είναι ασυμπτωματικοί, αλλά φιλοξενούνται στα νοσοκομεία.

Πάρτι σε σπίτια

Μπορεί όμως τα μπαρ να κλείνουν καθημερινά στις 12 ωστόσο κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι δεν θα σταματήσουν να διασκεδάζουν.

Τα προσκλητήρια στέλνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπως ανέφερε ο ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «ξέρει ακριβώς τι γίνεται».

«Αλιεύονται πληροφορίες και ήδη γίνονται συσκέψεις στη ΓΑΔΑ για να δουν πώς θα αντιμετωπίσου αυτό το φαινόμενο αν εξελιχθεί» είπε ο κ. Μαυροειδάκος στο Mega, αναφέροντας ότι τέτοια πάρτι γίνονται κυρίως στο Κολωνάκι και τα βόρεια προάστια.

«Αν εξελιχθεί είναι δύσκολο, δεν μπορεί η Αστυνομία λόγω ιδιωτικού ασύλου να μπαίνει στα σπίτια» επισήμανε, τονίζοντας ότι έτσι δεν είναι εύκολο να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των ατόμων και να επιβληθεί το ανάλογο πρόστιμο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος «υπάρχουν συλλήψεις στα όρια του αυτοφώρου για τη διάδοση του κορονοϊού, παρουσία εισαγγελέα για να το διαπιστώσουμε».