• 11 Μαΐου, 2021

Εκκλησία στην Εύβοια ανακοίνωσε πως θα τελέσει την Ανάσταση στις 12

 Εκκλησία στην Εύβοια ανακοίνωσε πως θα τελέσει την Ανάσταση στις 12

Εκκλησία στον Δήμο Κύμης στην Εύβοια ανακοίνωσε πως θα τελέσει τη λειτουργία της Ανάστασης στις 12 τα μεσάνυχτα και όχι στις 9 το βράδυ, όπως έχει αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος.

Σύμφωνα με το evima.gr, πρόκειται για τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στους Ανδρονιάνους του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, ο οποίος ανακοίνωσε την παραπάνω απόφαση με το πρόγραμμα των λειτουργιών, το οποίο τοιχοκολλήθηκε έξω από το ναό.

Αγιο Φως: Εγινε η Αφή – Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Σημειώνεται πως σήμερα, όσοι παρευρεθούν στις εκκλησίες για να ακούσουν το «Χριστός Ανέστη» πρέπει να έχουν υπόψη πως φέτος οι καμπάνες της Ανάσταση θα χτυπήσουν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και συγκεκριμένα στις 21:00 το βράδυ.

Για όλες τις ακολουθίες του Πάσχα, εξακολουθεί να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25τμ και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών, ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών, η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10τμ, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επιπλέον, για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.