• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Εκκενώνεται το Μαρκάτι και ο Αγ. Κωνσταντίνος Λαυρεωτικής – Αγνοείται γυναίκα

 Εκκενώνεται το Μαρκάτι και ο Αγ. Κωνσταντίνος Λαυρεωτικής – Αγνοείται γυναίκα

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μαρκάτι στο Λαύριο. Η φωτιά είναι μεγάλη και απειλεί πλέον κατοικημένες περιοχές. Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 για να γίνει εκκένωση των δύο οικισμού. 

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, σύμφωνα με το Newsit.gr, είπε: «Είναι πολύ μεγάλη η φωτιά. Είναι σε εξέλιξη αυτή την στιγμή. Απειλείται οικισμός, καίγονται σπίτια». Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με πληροφορίες αγνοείται μια ηλικιωμένη. Ο δήμαρχος επίσης έκανε λόγο για εμπρησμό και μάλιστα όπως είπε ήταν αυτπόπτης μάρτυρας υπάλληλος του Δήμου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτιά στο Μαρκάτι Λαυρίου – Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου είπε ότι η φωτιά μεταφέρεται πολύ γρήγορα από τις ριπές του αέρα και εκτίμησε ότι αν δεν περιοριστεί άμεσα τώρα που καίει χαμηλή βλάστηση θα φτάσει στο δάσος. 

Στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ έχζει διακοπεί η κυκλοφορία για τη διευκόλυνση των πυροσβεστικών μέσων.

Αγνοείται γυναίκα

Τέλος, μια ηλικιωμένη γυναίκα αγνοείται, ενώ έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον δέκα σπίτια, δήλωσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς αναφορικά με την φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή Μαρκάτι του Δήμου Λαυρεωτικής. Επίσης, ο γιος της ηλικιωμένης,  δήλωσε ότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σπίτι άλλα αυτό δεν κατέστη  δυνατό διότι έχει  πιάσει φωτιά.