Εκδήλωση των Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Θρόνου προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη

 Εκδήλωση των Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Θρόνου προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη

Εκδήλωση της Αδελφότητας των Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Θρόνου «Παναγία η Παμμακάριστος» προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου πραγματοποιήθηκε, με ώρα έναρξης τις 19.00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη «πρωτοπόρο στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «άνθισε μέσα σας ο σπόρος της αγάπης προς τον άνθρωπο». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να τονίσει την άμεση ανταπόκριση του Πατριάρχη για την υγεία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής μέσω του εμβολιασμού.

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, ‘Αρχων Έξαρχος Θανάσης Μαρτίνος, και ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, γέννημα-θρέμμα της Βόρειας Ελλάδας, του Αγίου Όρους και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος μίλησε για την κοινωνική προσφορά του Πατριάρχη.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαρακτήρισε, στην αντιφώνησή του, τον λόγο του «πρωτίστως ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας», ενώ με έμφαση μίλησε για τη χριστιανική εντολή της αγάπης προς τον πλησίον, η οποία δεν αναφέρεται μόνον στον εγγύς πλησίον, αλλά και σε όλους όσους μπορούμε διά της δράσης μας να ωφελήσουμε. Τέλος, δήλωσε «ευγνώμων».

Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, έκλεισε με ψαλμωδίες των μελών του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικόφιλων Κωνσταντινουπόλεως.

Παρέστη πλήθος αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κοινωνικών φορέων, πολιτικών, κληρικών και λαϊκών.

Μία ώρα νωρίτερα, στον ίδιο χώρο, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιμβρίων Ιερά», με περίπου 2.000 εκκλησιαστικά έργα, σε ενοριακούς ναούς της Ίμβρου, εναγόμενα από τον 17ο έως και τα μέσα του 20ού αι., με τις εικόνες να κατέχουν την πρώτη θέση ανάμεσά τους.

Σχετικά Άρθρα