• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Έκαναν αγιασμό στο δρόμο στο Κορδελιό – Γιαννούλης: “Σχολείο-ντροπή για το εκπαιδευτικό μας σύστημα”

“Σχολείο ντροπή για το εκπαιδευτικό μας σύστημα και το κράτος πρόνοιας της χώρας», χαρακτηρίζει ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Γιαννούλης, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κορδελιού (ΕΕΕΕΚ), στο οποίο, μάλιστα, έγινε αγιασμός στο… δρόμο.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννούλης, επί «17 χρόνια το ‘σχολείο’ στεγάζεται στο ισόγειο παλιάς πολυκατοικίας χωρίς να τηρεί καμία από τις ενδεδειγμένες συνθήκες και υποδομές, απαραίτητες για τα παιδιά που φοιτούν σ’ αυτό» αι υπογραμμίζει ότι «η συγνώμη μας δεν αρκεί. Απαιτείται δράση. Άμεσα. Για τη μετεγκατάσταση του σχολείου σε κτήριο που να πληροί τις προδιαγραφές και να καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών».

Το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα-Πρετεντέρη- Ποιος την ζήτησε- Ποιες εμφανίσεις και σε ποια ΜΜΕ σχεδιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο Χρ. Γιαννούλης αναφέρει:

«Αγιασμό στο δρόμο για μαθητές και εκπαιδευτικούς του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κορδελιού (ΕΕΕΕΚ).The Gorgeous Danube Delta in 4k – from Tulcea Romania01:08PreviousPauseNext00:22 / 03:07UnmuteFullscreenCopy video urlPlay / PauseMute / UnmuteReport a problemLanguageMox Player

Ενός σχολείου ντροπή για το εκπαιδευτικό μας σύστημα και το κράτος πρόνοιας της χώρας. Ενός σχολείου που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες από όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη.

Ενός «σχολείου» χωρίς αυλή για προαυλισμό, με στενούς διαδρόμους που οδηγούν σε 4 τάξεις «κλουβιά». 17 χρόνια το «σχολείο» στεγάζεται στο ισόγειο παλιάς πολυκατοικίας χωρίς να τηρεί καμία από τις ενδεδειγμένες συνθήκες και υποδομές, απαραίτητες για τα παιδιά που φοιτούν σ αυτό.

Φτάνει πιά. Η συγνώμη μας δεν αρκεί. Απαιτείται δράση. Άμεσα. Για τη μετεγκατάσταση του σχολείου σε κτήριο που να πληροί τις προδιαγραφές και να καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών με αίθουσες εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και φυσιοθεραπείας».