• 27 Νοεμβρίου, 2021

Εκ παραδρομής η κλήτευση Πολάκη λέει ο Τασούλας – Ανακλήθηκε η κλήση των δικαστικών αρχών

 Εκ παραδρομής η κλήτευση Πολάκη λέει ο Τασούλας – Ανακλήθηκε η κλήση των δικαστικών αρχών

Επικοινωνία με τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Όλγα Γεροβασίλη, είχε αργά το απόγευμα ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά την οποία την ενημέρωσε ότι δεν έχει διαβιβασθεί στη Βουλή δικογραφία κατά του Π. Πολάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολιτική θύελλα για την κλήση Πολάκη στον εισαγγελέα μετά από μήνυση Φουρθιώτη- Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Βουλής

Νωρίτερα σήμερα, η κυρία Γεροβασίλη είχε στείλει επιστολή προς τον κ. Τασούλα με αφορμή την «πρωτοφανή κίνηση των δικαστικών αρχών» να καλέσουν για ανωμοτί κατάθεση τον Παύλο Πολάκη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από μήνυση του Μ. Φουρθιώτη εις βάρος του.

Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Βουλής με την εισαγγελία, τού γνωστοποιήθηκε ότι ήταν προφανώς εκ παραδρομής και ότι έχει ανακληθεί ήδη η κλήση.

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Τασούλα – Γεροβασίλη, εξέδωσε ανακοίνωση η εισαγγελία όπου αποδίδεται σε παραδρομή της Εισαγγελία Πρωτοδικών η κλήση του Παύλου Πολάκη για ανωμοτί κατάθεση στην Ασφάλεια μετά την μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη.Σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία αναφέρει:

«Σχετικά με την πορεία της ποινικής δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν εγκλήσεως του ιδιώτη Μαίνανδρου Γεωργίου Φουρθιώτη κατά του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη καθιστούμε γνωστά τα εξής:

Επ΄ αυτής παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μεταξύ των άλλων ανακριτικών πράξεων ζητήθηκε με τη σχετική εισαγγελική παραγγελία η παροχή ανωμοτί εξηγήσεων από τον εγκαλούμενο βουλευτή. Τούτο συνέβη εκ προφανούς παραδρομής ενόψει των διατάξεων του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής και 62 του Συντάγματος. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο σκέλος της εν λόγω παραγγελίας ήδη ανακλήθηκε χωρίς να λάβει χώρα καμία δικονομική ενέργεια σε βάρος του ως άνω βουλευτή».