Εισβολή στο Καπιτώλιο: Νέο συγκλονιστικό βίντεο – Η φυγάδευση Πενς (vid)

 Εισβολή στο Καπιτώλιο: Νέο συγκλονιστικό βίντεο – Η φυγάδευση Πενς (vid)

Νέο βίντεο που δημοσιοποίησαν οι Δημοκρατικοί αποκαλύπτουν πόσο κοντά έφτασε ο όχλος που είχε στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, τόσο στον Αντιπρόεδρο Πενς όσο και τους Γερουσιαστές Μιτ Ρόμνι και Τσακ Σάμνερς.

Οι αποκαλυπτικές σκηνές εμφανίζουν τον Μάικ Πενς και τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή να φυγαδεύονται τελευταία στιγμή προτού βρεθούν αντιμέτωποι με το εξαγριωμένο πλήθος.

Οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας δείχνει τον τότε Αντιπρόεδρο Πενς να απομακρύνεται την ώρα που οι διαδηλωτές, λίγα μόλις μέτρα, μακριά ζητούν «κρεμάλες».

Τις σκηνές τρόμου συμπληρώνουν ένας αστυφύλακας που κραυγάζει από πόνο παγιδευμένος ανάμεσα στο πλήθος και μία πόρτα, ενώ σε μία ακόμη τρομακτική σκηνή, ο υποστηρικτής του Τραμπ Ασλι Μπάμπιτ προσπαθεί να σκαρφαλώσει μέσα από ένα σπασμένο παράθυρο προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών του Καπιτωλίου.

Όσον αφορά στον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστής Μιτ Ρόμνι , οι εσωτερικές κάμερες ασφαλείας τον συλλαμβάνουν να κατευθύνεται «ανύποπτος» προς την κατεύθυνση του όχλου. Τον διασώζει, την έσχατη ώρα, ο αστυνομικός του Καπιτωλίου Γιουτζίν Γκούντμαν που τον αναγκάζει να αλλάξει κατεύθυνση.

Μe πληροροφορίες από BBC, CNN

Παναγιώτης Δρίβας