Στον Ινδικό Ωκεανό κομμάτια του κινεζικού πύραυλου – Επίθεση της NASA στο Πεκίνο για “μη συνεργασία”

 Στον Ινδικό Ωκεανό κομμάτια του κινεζικού πύραυλου – Επίθεση της NASA στο Πεκίνο για “μη συνεργασία”

Η Διαστημική Διοίκηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο κινεζικός πύραυλος εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Συντρίμμια από τον τεράστιο κινεζικό πύραυλο που εκτοξεύθηκε βρέθηκαν στη Γη το Σάββατο (30/7) πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, όπως επιβεβαίωσαν ΗΠΑ και Κίνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η υπηρεσία διαστημικών πτήσεων της Κίνας δήλωσε ότι τα συντρίμμια του 25,4 τόνων Long March 5B έπεσαν στη Γη πάνω από τη θάλασσα στις νοτιοδυτικές Φιλιππίνες με τη “συντριπτική πλειοψηφία” των συντριμμιών να καίγονται κατά την επανείσοδο, σύμφωνα με μια σύντομη δήλωση.

Συντρίμμια από τον κινεζικό πύραυλο Long March 5B έκαναν μια πύρινη επανείσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από τη Νοτιοανατολική Ασία το Σάββατο.

Η Διαστημική Διοίκηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο κινεζικός πύραυλος εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

Συντρίμμια από τον κινεζικό πύραυλο Long March 5B έκαναν μια πύρινη επανείσοδο στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από τη Νοτιοανατολική Ασία το Σάββατο.

Η ανακοίνωση της NASA για τα συντρίμμια του κινεζικού πύραυλου

Ο επικεφαλής της NASA Bill Nelson δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση το Σάββατο σχετικά με τα συντρίμμια από τον κινεζικό πύραυλο Long March 5B:

«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ) δεν μοιράστηκε συγκεκριμένες πληροφορίες τροχιάς καθώς ο πύραυλός της Long March 5B έπεσε πίσω στη Γη».

«Όλες οι χώρες που ταξιδεύουν στο διάστημα θα πρέπει να ακολουθούν τις καθιερωμένες βέλτιστες πρακτικές και να κάνουν το κομμάτι τους για να μοιραστούν αυτό το είδος πληροφοριών εκ των προτέρων για να επιτρέψουν αξιόπιστες προβλέψεις πιθανού κινδύνου πρόσκρουσης συντριμμιών, ειδικά για βαρέα οχήματα, όπως το Long March 5B, που ενέχουν σημαντικό κίνδυνο απώλειας ζωής και περιουσίας. Κάτι τέτοιο είναι κρίσιμο για την υπεύθυνη χρήση του διαστήματος και για τη διασφάλιση της ασφάλειας των ανθρώπων εδώ στη Γη».

Η επανείσοδος δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις κινεζικές διαστημικές υπηρεσίες και δεν ήταν αμέσως σαφές εάν είχαν χτυπήσει κατοικημένες περιοχές.

Βίντεο που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο από διάφορα σημεία του πλανήτη καταγράφουν την πορεία του πυραύλου.

Άνθρωποι στο Sarawak, μια επαρχία της Μαλαισίας στο νησί Βόρνεο, ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι είδαν τα συντρίμμια του πυραύλου να πέφτουν και ανέβασαν βίντεο, που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι δείχνουν πράγματι τα κομμάτια του πυραύλου.

Σχετικά Άρθρα