• 5 Αυγούστου, 2021

Εισαγγελική έρευνα για την ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια που διαγνώστηκε με κοροναϊό στο Βόλο

 Εισαγγελική έρευνα για την ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια που διαγνώστηκε με κοροναϊό στο Βόλο

Επίσκεψη του Πρωθυπουργου στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο (Helexpo) στο κτίριο «Προμηθέας», Μαρούσι, στις 13 Φεβρουαρίου, 2021

Προκαταρκτική εξέταση για τη νοσηλεύτριας που δεν είχε εμβολιαστεί και βρέθηκε θετική στον κοροναϊό, με αποτέλεσμα να σημάνει γενικός συναγερμός στο Κέντρο Υγείας Βόλου, το οποίο λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο, διατάχθηκε από την Εισαγγελία της περιοχής.

Η εισαγγελέας Βόλου, με βάση ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, διέταξε προκαταρκτική, προκειμένου να διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα περί διάδοσης ασθενειών. Πρόκειται για παράβαση που διώκεται σύμφωνα με το άρθρο285 του Ποινικού Κώδικα και προβλέπει φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.

AstraZeneca: Ασπίδα Κικίλια στην Επιτροπή – Οργή συγγενών στην Κρήτη: “Να εξηγήσουν στα παιδιά μου γιατί χάθηκε η μάνα τους”

Σύμφωνα με το thessaliatv.gr, η προκαταρκτική ανατέθηκε σε πταισματοδίκη που θα αναλάβει να διερευνήσει τι έχει συμβεί κι αν προέκυψε κίνδυνος για το υπόλοιπο προσωπικό, ασθενείς που προσέρχονταν στο Κέντρο Υγείας για λόγους υγείας ή και πολίτες που ήθελαν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Το χρονικό

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια, που μάλιστα απασχολείται ορισμένες μέρες στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στη δομή, είχε βρεθεί πριν από λίγες μέρες θετική στον κοροναϊό.

Στο Κέντρο Υγείας σήμανε συναγερμός, καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος διασποράς του ιού στο προσωπικό, αλλά και στους πολίτες που προσέρχονται καθημερινά είτε για να εμβολιαστούν, είτε για να εξεταστούν στους γιατρούς του πρώην ΙΚΑ.

Η υπάλληλος τέθηκε σε καραντίνα. Επέστρεψε στο πόστο της μόλις αρνητικοποιήθηκε, ενώ το υπόλοιπο προσωπικό, μολονότι στην πλειονότητά του έχει εμβολιαστεί, υποχρεώθηκε να υποβληθεί σε rapid test. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το σύνολο των γιατρών του Κέντρου Υγείας Βόλου είναι εμβολιασμένο, δεν ισχύει όμως το ίδιο για το υπόλοιπο προσωπικό. Υπολογίζεται ότι από τα 60 άτομα, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό (χειριστές μηχανημάτων, βοηθοί ακτινολόγων κ.α.), περίπου 10 δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σημειώνεται ότι στο Κέντρο Υγείας Βόλου λειτουργεί ταυτόχρονα εμβολιαστικό κέντρο το οποίο καθημερινά εμβολιάζει από 370 έως 400 άτομα, ενώ επίσης άλλα 100 άτομα εξυπηρετούνται στα ιατρεία πρωτοβάθμιας φροντίδας που λειτουργούν στο ίδιο κτίριο.