• 24 Ιουνίου, 2021

Ειδικό επικοινωνιακό σχέδιο για τα εργασιακά – Ποιους βγάζει μπροστά το Μαξίμου – Σφοδρή κριτική ΣΥΡΙΖΑ για την… “κλειστή” Βουλή

 Ειδικό επικοινωνιακό σχέδιο για τα εργασιακά – Ποιους βγάζει μπροστά το Μαξίμου – Σφοδρή κριτική ΣΥΡΙΖΑ για την… “κλειστή” Βουλή

Με φουλ επικοινωνιακή επίθεση στην οποία κομβικό ρόλο διαδραματίζει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση παίζει τα ρέστα της για το εργασιακό νομοσχέδιο. Με βίντεο στους λογαριασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στο twitter και το σύνθημα «δύναμη στον εργαζόμενο», η Κυβέρνηση επιχειρεί να αμβλύνει τις αντιδράσεις για την κατάργηση του 8ώρου και την διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Στο Μαξίμου έχει εκπονηθεί ειδικό σχέδιο επικοινωνιακού χειρισμού του «ηλεκτρισμένου» νομοσχεδίου.

  • Όπως έχει αποφασιστεί στην «μάχη των τηλεοπτικών πάνελ» θα ριχτούν πρόσωπα από τον στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου όπως ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ Θόδωρος Λιβάνιος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Ενώ στην  αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θα επιστρατευτούν πολλοί γαλάζιοι βουλευτές (Ρουσόπουλος, Κυρανάκης, Μπούγας, Παπαδημητρίου, Μαρκόπουλος κ.α.)

Από την άλλη πλευρά η απεργία της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η πρόβα τζενεράλε για την αξιωματική αντιπολίτευση, που προαναγγέλλει δύσκολες ώρες για το κυβερνών κόμμα σε Βουλή και κυρίως στον δρόμο, στις διαδηλώσεις.

  • «Η κυβέρνηση καταργεί το 8ωρο και μειώνει τους μισθούς, θεσπίζει τις ατομικές συμβάσεις και τις απλήρωτες υπερωρίες, καταλύει τις συλλογικές συμβάσεις και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις», αποδόμησε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά από τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

Ήδη ενόψει και του εργασιακού νομοσχεδίου ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζει να αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών που θα παρίστανται με φυσική παρουσία μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου  ώστε να μην υπάρχουν ευχερή προσχήματα ούτε να μένουν στο συρτάρι νομοθετικές πρωτοβουλίες-αγκάθια για το κυβερνών κόμμα ούτε όμως να «κρύβονται» πίσω από την επιστολική ψήφο διαφωνούντες κυβερνητικοί βουλευτές.

  • «Είναι άλλο να βγαίνει κάποιος στο βήμα και να επισημαίνει την διαφωνία του και άλλο να δίνουν τα κόμματα τις επιστολές με τις ψήφους» σημείωνε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμπλήρωνε ότι ακόμη και στο νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας οι διαφωνίες Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη θα έκαναν περισσότερο «θόρυβο» αν υπήρχε το τηλεοπτικό πλάνο της διαφωνίας τους μέσα στην Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιχμηρή διαφοροποίηση Γιαννάκου για τη συνεπιμέλεια με καρφιά για εκατομμύρια και διαφημίσεις (vid)

  • «Δεν κατανοώ τον λόγο για τον οποίο το Κοινοβούλιο υπολειτουργεί, την στιγμή που η κυβέρνηση έχει ήδη ανοίξει την Οικονομία, τα σχολεία και ετοιμάζεται να ανοίξει και τον τουρισμό» ανέπτυξε το σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ στην Διάσκεψη των Προέδρων η Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα, αναζητούνταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής να καταγραφούν πόσοι βουλευτές έχουν εμβολιαστεί και πόσοι όχι.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Όλγα Γεροβασίλη ότι είναι σε επικοινωνία με την επιτροπή των ειδικών αλλά η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έμεινε με την εντύπωση ότι τυχόν αλλαγές αν προκύψουν θα είναι μετά και την επόμενη εβδομάδα.