• 21 Οκτωβρίου, 2021

Εγκρίθηκε το εμβόλιο Sputnik V

 Εγκρίθηκε το εμβόλιο Sputnik V

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ενημέρωσε πως εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού για άτομα άνω των 60 ετών. Την ανακοίνωση την έκανε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας, Μιχαήλ Μουράσκο.

«Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε τροποποιήσεις στις οδηγίες για ιατρική χρήση (σ.σ. του εμβολίου). Το Sputnik V εγκρίθηκε για χρήση σε άτομα 18 και άνω. Άρα, πολίτες άνω των 60 ετών μπορούν πλέον να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού».

Ο οποίος διαβεβαίωσε για την ασφάλειά του. Συγκεκριμένα, τόνισε: «Έγιναν κλινικές δοκιμές για τη χρήση του Sputnik σε άτομα άνω των 60 ετών. Η έρευνα επιβεβαίωσε την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα».

Χθες, ανήμερα Χριστούγεννα, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ερευνών Gamaleya, το οποίο ανέπτυξε το εν λόγω εμόβλιο, είχε δεσμευτεί για ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις δοκιμές του Sputnik V σε άτομα προχωρημένης ηλικίας.

Ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ διαβεβαίωσε, παράλληλα, πως δεν υπήρξαν νέες παρενέργειες κατά τη διάρκεια των δοκιμών σε εθελοντές.

«Τα αποτελέσματα που σχετίζονται με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας θα αποκαλυφθούν σύντομα, δεν υπήρξαν (σ.σ. νέες) παρενέργειες».

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.