Εγκλημα στην Ανδραβίδα – Πώς “προδόθηκε” ο δράστης από τη μητέρα του

 Εγκλημα στην Ανδραβίδα – Πώς “προδόθηκε” ο δράστης από τη μητέρα του

Ένα από τα πρόσωπα που άθελά τους, βοήθησε τους αστυνομικούς στο δρόμο της εξιχνίασης για το έγκλημα στην Ανδραβίδα, ήταν η ίδια η μητέρα του.

Οι κινήσεις που έκανε μετά τις δολοφονίες και οι απαντήσεις που τους έδωσε. Λόγια που τους έκαναν να πειστούν ακόμα περισσότερο, για το άτομο που έπρεπε να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες.

Από την αστυνομία μπήκε από την πρώτη στιγμή στο κάδρο των υπόπτων. Σε αυτό σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», εν αγνοία της, συνέβαλλε η στάση της μητέρας του. Ηταν εκείνη που με τα λεγόμενα της, αλλά και την εν γένει συμπεριφορά που επέδειξε μετά τον εντοπισμό των 4 πτωμάτων «ενεργοποίησε» τους έμπειρους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, που αμέσως κατάλαβαν πως έχουν να κάνουν με μια γυναίκα ιδιαίτερα σκληρή.

Οπως μετέφερε στο pelop.gr επικεφαλής των ερευνών παρά το γεγονός πως νωρίτερα, στο σπίτι που νοίκιαζε βρέθηκε δολοφονημένη η τετραμελής οικογένεια, δεν επέδειξε κανένα ενδιαφέρον για να μάθει τι είχε συμβεί, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως δεν βγήκε ούτε στον μπαλκόνι της. Στις ερωτήσεις των αστυνομικών σχετικά με τον 60χρονο οι απαντήσεις της ήταν λακωνικές, εστιάζοντας πως έχει μέρες να τον δει και δεν ξέρει που βρίσκεται.

Δεδομένα, που σε συνδυασμό με αξιοποίηση πληροφοριών, τον έθεσαν ως το νούμερο ένα ύποπτο. Οι συντονισμένες έρευνες -έπειτα από 48ώρες αναζητήσεων – οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του στην Πάτρα όπου διέφυγε αμέσως μετά τις ανθρωποκτονίες. Επέστρεφε από τον τόπο του εγκλήματος, έχοντας αποπειραθεί να προσεγγίσει το σπίτι του με σκοπό να πάρει τα χρήματα – 15.000 ευρώ – και να εξαφανιστεί.

O δράστης κατά την παραμονή του στην Πάτρα, κρυβόταν σε ένα εγκαταλελειμμένο καΐκι στην παραλιακή ζώνη της Ηρώων Πολυτεχνείου, λίγο πριν τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο. Στους αστυνομικούς αρνήθηκε πως φιλοξενήθηκε σε φιλικό του σπίτι, γεγονός άλλωστε που δεν προέκυψε και από την αστυνομική έρευνα.

Χρήστος Σταθόπουλος