• 28 Ιανουαρίου, 2022

Εγκαίνια στο νέο mega Εμβολιαστικό Κέντρο της Γλυφάδας

 Εγκαίνια στο νέο mega Εμβολιαστικό Κέντρο της Γλυφάδας

Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης το νέο mega Εμβολιαστικό Κέντρο στη Γλυφάδα, παρουσία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Αντώνη Αυγερινού.

Το νέο Εμβολιαστικό Κέντρο, το οποίο στελεχώνουν υγειονομικοί και λοιπό προσωπικό από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τις Ένοπλες Δυνάμεις, διαθέτει 16 εμβολιαστικές γραμμές και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί καθημερινά 1.500–1.800 πολίτες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Επισημαίνεται, δε, πως στο πλαίσιο της προσπάθειας επιτάχυνσης των εμβολιασμών και της άμεσης εξυπηρέτησης των ολοένα και αυξανόμενων ραντεβού, από τις 18 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν 24 επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στο mega Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής των εγκαινίων ο κ. Πλεύρης δήλωσε πως «είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα πάλι βλέπουμε να υπάρχει μεγάλη προσέλευση συμπολιτών μας για την πρώτη, αλλά και για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, καθώς επίσης και ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα παιδιά.

Είναι ξεκάθαρο πλέον- το δείχνουν όλα τα στοιχεία- ότι η άμυνά μας απέναντι στην πανδημία είναι το εμβόλιο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο της Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου και τον Γενικό Γραμματέα Μάριο Θεμιστοκλέους, που έχει αναλάβει όλη αυτή την προσπάθεια, αλλά ειδικά τον Ερυθρό Σταυρό και τον πρόεδρό του τον κ. Αυγερινό για τη στελέχωση αυτού του mega Εμβολιαστικού Κέντρου.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι στους αριθμούς των εμβολιασμών είμαστε πιο ψηλά απ’ ότι ήμασταν την περασμένη άνοιξη και ότι πλέον θωρακιζόμαστε».