• 30 Νοεμβρίου, 2020

Αποκάλυψη-έγγραφο: Επιστρατεύουν γιατρούς όλων των ειδικοτήτων

 Αποκάλυψη-έγγραφο: Επιστρατεύουν γιατρούς όλων των ειδικοτήτων

Ενα έγγραφο-φωτιά που φέρνει στην δημοσιότητα η «Εφ.Συν» δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον κίνδυνο διασποράς του Covid-19 εντός των νοσοκομείων.

Πρόκειται για την απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 41005/18-11-2020 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς στη Β. Ελλάδα, που ουσιαστικά επιστρατεύει τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων για να συμμετάσχουν στη νοσηλεία των ασθενών με Covid-19.

Αιχμές Τζιτζικώστα για ολιγωρία της κυβέρνησης. “Η κατάσταση είναι τραγική, έπρεπε να ληφθούν μέτρα νωρίτερα”

Οι γιατροί, που ουσιαστικά μπαίνουν σε ένα καθεστώς υπερεργασίας, θα είναι υποχρεωμένοι, εάν δεν έχει ενεργή εφημερία η κλινική τους, να εργαστούν στην πρωινή βάρδια των κλινικών Covid-19, ενώ οι κλινικές που εφημερεύουν θα προσφέρουν παράλληλα τις υπηρεσίες τους στις κλινικές όπου νοσηλεύονται ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα υπό την καθοδήγηση των παθολόγων του ΕΣΥ που θα εφημερεύουν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «η συγκεκριμένη οδηγία, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει υιοθετηθεί από πολλά νοσοκομεία αναφοράς μετά από εντολή του υπουργείου προς τους διοικητές, δημιούργησε έντονες αντιδράσεις στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου, που κάνουν λόγο για καταστροφική απόφαση, η οποία όχι μόνο εκθέτει σε κίνδυνο τους υγειονομικούς που θα είναι αναγκασμένοι να εργάζονται υπερωριακά σε τραγικές συνθήκες, αλλά κυρίως θέτει σε πολύ σοβαρό κίνδυνο τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις άλλες κλινικές του νοσοκομείου με σοβαρότατα υποκείμενα νοσήματα»