• 24 Σεπτεμβρίου, 2020

‘Έφυγε” ο Γιώτης Γαβριηλίδης

 ‘Έφυγε” ο Γιώτης Γαβριηλίδης

Έφυγε, σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, ένας από τους πιο γνωστούς υπηρέτες της ποντιακής παραδοσιακής μουσικής, σκορπίζοντας θλίψη στους απανταχού ποντίους.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για την απώλειά του πόντιου καλλιτέχνη Γιώτη Γαβριηλίδη, σημειώνοντας:

“Ο Γιώτης Γαβριηλίδης έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών. Ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης ο οποίος με την χαρακτηριστική χροιά της φωνής του μας ταξίδευε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από ακούσματα της ποντιακής μουσικής παράδοσης” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Γιώτης Γαβριηλίδης γεννήθηκε στο Κολχικό Λαγκαδά το 1960. Ο πατέρας του ήταν θρακιώτης στην καταγωγή ενώ η μητέρα του είχε καταγωγή από την Τραπεζούντα.

Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε κοντά σε παρέες παραδοσιακών Πoντίων λυράρηδων και τραγουδιστών, όπως ο Χρήστος Αϊβαζίδης. Ασχολήθηκε με το παραδοσιακό ποντιακό τραγούδι από νεαρή ηλικία και συνεργάστηκε με πολλούς Πόντιους καλλιτέχνες σε πολλές δισκογραφικές επιτυχίες. Συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις σωματείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η εξόδιος ακολουθία του θα γίνει την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020, στις 14.00 στο Κολχικό Λαγκαδά.