• 24 Ιανουαρίου, 2022

Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Παναγιώτης Ραπτάκης – H ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

 Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Παναγιώτης Ραπτάκης – H ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα

Θλίψη στο χώρο του θεάτρου προκάλεσε η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Παναγιώτη Ραπτάκη. Τον θάνατό του γνωστοποίησε στo Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος εξέφρασε τον θυμό του για τη στάση της εκκλησίας, που όπως ισχυρίζεται “έχει αρνηθεί να τελέσει λειτουργία λόγω του ότι ο εκλιπών έχει ζήτησει να αποτεφρωθεί”.

Σε ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε:

“Έφυγε σήμερα από κοντά μας ένας καλός, σεμνός και εργατικός συνάδελφος, ο Παναγιώτης Ραπτάκης πού δούλεψε με αυταπάρνηση στα δημοτικά θέατρα της Ελλάδας και στο ΚΘΒΕ, καλός οικογενειάρχης και σύζυγος της σεμνής συναδέλφου μας, Σταυρούλας Σπυρίδωνος που τη συλλυπούμεθα με όλη μας την καρδιά. Αυτό όμως που συμβαίνει όπως πληροφορουμεθα, με την άρνηση της τοπικής εκκλησίας της πατρίδας του να τελέσει εκκλησιαστική ακολουθία όπως θα ήθελε ο εκλιπών γιατί έχει ταυτόχρονα ζήτησει να αποτεφρωθεί, είναι απαράδεκτο!

Και δείχνει σε τι μαύρα σκοτάδια βρίσκεται αυτή τη στιγμή η εκκλησία μας και της ζητάμε να πάρει επίσημα θέση πάνω σε αυτό το πολύ σοβαρό και ανθρώπινο πρόβλημα, όπως επίσης να πάρει θέση και η επίσημη Πολιτεία. Ο κάθε ελεύθερος Άνθρωπος έχει δικαίωμα στη σύγχρονη κοινωνία να επιλέγει τη θρησκεία του και τον τρόπο που θα εξαϋλωθεί το φθαρτό σώμα του. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας συνάδελφε, θα σε θυμόμαστε με αγάπη”.