• 27 Νοεμβρίου, 2021

ΕΦΚΑ Χίου: Συνταξιούχοι ναυτικοί πηγαίνουν στον Πειραιά για να εξυπηρετηθούν

 ΕΦΚΑ Χίου: Συνταξιούχοι ναυτικοί πηγαίνουν στον Πειραιά για να εξυπηρετηθούν

Σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτησή τους αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι ναυτικοί της Χίου λόγω της υπολειτουργίας του ΕΦΚΑ/ΝΑΤ στο νησί.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα tvpatrida.gr ο Πρόεδρος της ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου, Στέλιος Κουμπιάς, παρά την καλή συνεργασία με τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ Χίου για τα ζητήματα του ΝΑΤ, οι συνταξιούχοι ναυτικοί στην ουσία δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν καθώς οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν τα αιτήματα λόγω προβλημάτων στο σύστημα.

«Αν αλλάξουμε αριθμό τηλεφώνου πάμε στον ΕΦΚΑ και δεν μπορεί να γίνει η αλλαγή γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση», λέει χαρακτηριστικά ο κ.Κουμπιάς.

Νέα δημοσκόπηση Opinion Poll: Η σύγκρουση για τη μεσαία τάξη – Καταλληλότητα: 29 μονάδες μπροστά ο Μητσοτάκης – Η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Το πρόβλημα συνολικά δημιουργήθηκε, σύμφωνα με τον κ.Κουμπιά, από τη στιγμή που εντάχθηκε το ΝΑΤ στον ΕΦΚΑ καθώς μέχρι τότε οι συνταξιούχοι ναυτικοί της Χίου εξυπηρετούνταν από το Λιμεναρχείο κάτι που έπαψε να ισχύει.

Πλέον, οι περισσότεροι συνταξιούχοι ναυτικοί αναγκάζονται να πηγαίνουν στον Πειραιά προκειμένου να διεκπεραιώσουν τα αιτήματά τους με την Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ να προσπαθεί να δώσει λύσεις όμως υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορεί να δοθεί απάντηση τοπικά.