• 1 Αυγούστου, 2021

Εφιαλτική πρόβλεψη: Ο συνωστισμός για τον τελικό του Euro θα φέρει 100.000 κρούσματα

 Εφιαλτική πρόβλεψη: Ο συνωστισμός για τον τελικό του Euro θα φέρει 100.000 κρούσματα

Ο τελικός του Euro είναι προ των πυλών, με την Αγγλία και την Ιταλία να αναμετρώνται το βράδυ της Κυριακής (11/7, 22:00) με στόχο την κατάκτηση της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής κορυφής. Ωστόσο τα πράγματα στο μέτωπο της πανδημίας δεν είναι και τα καλύτερα για την Βρετανική χώρα.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες του King’s College του Λονδίνου πραγματοποίησαν έρευνα σχετικά με τα ημερήσια κρούσματα που θα προκύψουν εξαιτίας του συνωστισμού για την παρακολούθηση των αγώνων και οι προβλέψεις είναι εφιαλτικές.

Περισσότερα από 100.000 αναμένωνται σε διάστημα δύο εβδομάδων, ως αποτέλεσμα της κοσμοσυρροής που παρατηρείται σε μπαρ και πλατείες κατά τη διάρκεια του Euro. Η 19η Ιουλίου έχει ανακυρηχθεί ως η «Ημέρα Ελευθερίας» από τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει προαναγγείλει την άρση των περισσότερων περιοριστικών μέτρων.

Η παρουσία 66.000 φιλάθλων στις εξέδρες του χθεσινού ημιτελικού ανάμεσα σε Αγγλία και Δανία, χωρίς χρήση μάσκας και απουσίας αποστάσεων, όπως επίσης και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί στους δρόμους μετά την πρόκριση των «Τριών λιονταριών» έχει φέρει μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς.

«Πιστεύω ότι ο βαθμός κοινωνικοποίησης ανδρών και γυναικών πιθανόν ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. H παρακολούθηση των ποδοσφαιρικών αγώνων του Euro έχει ως αποτέλεσμα οι άνδρες να έχουν περισσότερη κοινωνική δραστηριότητα από το συνηθισμένο», προειδοποιεί ο καθηγητής Στίβεν Ρίλει.