• 15 Αυγούστου, 2020

Έφη Αχτσιόγλου: Ο κ. Παππάς έχει δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις

 Έφη Αχτσιόγλου: Ο κ. Παππάς έχει δώσει ξεκάθαρες εξηγήσεις

Για «απίστευτη εμμονή στη συγκάλυψη του σκανδάλου της Novartis» κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατίας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9,84”

«Η Novartis ομολόγησε πως χρησιμοποίησε αθέμιτες πρακτικές απέναντι σε Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους, μεταξύ αυτών και τη δωροδοκία, προκειμένου να επηρεάσει την ελληνική κυβέρνηση σε αποφάσεις, οι οποίες θα διεύρυναν το κέρδος της» τόνισε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ της εταιρείας και του αμερικανικού δημοσίου.

Διαμήνυσε μάλιστα, ότι «με το γεγονός αυτό καταρίπτεται οριστικά το ζήτημα της σκευωρίας που υποστηρίζει η κυβέρνηση».

«Η Ν.Δ. δείχνει μία απίστευτη εμμονή στη συγκάλυψη του σκανδάλου. Η εταιρεία αποδέχεται ότι έχει τελέσει ένα τέτοιο αδίκημα και πληρώνει πρόστιμο, ενώ η κυβέρνηση επιμένει να το συγκαλύπτει, προσπαθεί ακόμη και τώρα να συγκαλύψει πίσω από παιχνίδια με τις λέξεις μία τέτοια περίπτωση διασπάθισης δημοσίου χρήματος» έσπευσε να προσθέσει.

Επεσήμανε ακόμα, ότι «η χώρα έχει υποστεί πάρα πολύ μεγάλο δημοσιονομικό πλήγμα λόγω αυτής της υπόθεσης και πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσει αποζημίωση».

Η κ. Αχτσιόγλου κατήγγειλε, επίσης, την «προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει έναν τεράστιο αντιπερισπασμό» με το ζήτημα της συνομιλίας του κ. Παππά, ο οποίος «έχει δώσει πολύ καθαρές εξηγήσεις γιατί έγινε η συνομιλία, τι ακριβώς επιδίωκε μ’ αυτή και ανέλαβε την ευθύνη για τυχόν αστοχίες, κυρίως φραστικές, σε αυτή τη συνομιλία».

Όσον αφορά τα μέτρα για την οικονομία, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις είναι απολύτως ανεπαρκή» και εκτίμησε ότι «δεν θα μπορέσουν όχι απλώς να συγκρατήσουν την ύφεση αλλά θα τη βαθαίνουν».

«Στην εργασία η παρέμβαση είναι απορρυθμιστική, με μέτρα τα οποία επιδοτούν τις μειώσεις μισθών, την ελαστικοποίηση της εργασίας και την ανεργία» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο.

Και κατέληξε: ότι «υπάρχει μία γενικευμένη καθίζηση στην αγορά, κυρίως στις επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης. Ολόκληρες περιοχές έχουν ερημώσει και η εικόνα ιδίως από τα νησιά είναι δραματική. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική για τους εργαζόμενους και δη για τους εποχικούς, όπου δεν υπάρχει καμία πρόνοια να υποστηριχτούν για τα βιοποριστικά τους προβλήματα».