• 16 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένες γαρίδες με επικίνδυνη ουσία από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ

 ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένες γαρίδες με επικίνδυνη ουσία από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ

Σε ανάκληση προϊόντος από τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ προχώρησε ο ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα ο επίσημος φορέας ελέγχου τροφίμων απέσυρε από την αφορά αποφλοιωμένη γαρίδα γάμπαρη, καθώς η συσκευασία περιείχε θειώδη σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο όριο.

Η ανακοίνωση:

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων τροφίμων σε αλιεύματα» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: “ΓΑΜΠΑΡΗ ΚΤΨ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΗ – ΛΙΒΕΡΗΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΚΑΒΑΛΑΣ”, με αριθμό παρτίδας G 200321 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 20/03/2023, καθαρού στραγγισμένου βάρους 425 γρ.

Διαπιστώθηκε, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Πειραιά – Τμήμα Α’ του Γενικού Χημείου του Κράτους της Α.Α.Δ.Ε, ότι το προϊόν είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι περιείχε θειώδη, σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.