Editorial: Ο πρωθυπουργός (τηλε)κατάργησε Βρούτση- Μείζον θέμα ηθικής τάξεως για την κυβέρνηση

 Editorial: Ο πρωθυπουργός (τηλε)κατάργησε Βρούτση- Μείζον θέμα ηθικής τάξεως για την κυβέρνηση

Η κατάργηση των voucher της ευτελιστικής για επιστήμονες δήθεν τηλεκατάρτισης ισοδυναμεί με μεγάλη πολιτική ήττα της κυβέρνησης και σημαντική ηθική νίκη των επιστημονικών φορέων, της αντιπολίτευσης και της κοινής λογικής.

Η ανάδειξη από μικρή μερίδα μέσων ενημέρωσης (η μεγάλη, δυστυχώς, αποσιώπησε το φιάσκο) της δαιδαλώδους διαδικασίας μέσω των ΚΕΚ, η οποία εύλογα δημιούργησε υποψίες συναλλαγής και η επιμονή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας έφεραν αποτελέσματα. Μαζί με την ισχυρή παρέμβαση των κομμάτων της μείζονος -κυρίως- και ελάσσονος αντιπολίτευσης, τα οποία κατέδειξαν την όζουσα διαχείριση του θέματος.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είναι πολλαπλώς και βαρύτατα ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένος. Μέχρι πριν μερικές ώρες υποστήριζε ένθερμα τα προγράμματα που τώρα καταργεί και χλεύαζε τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντίδρασή του. Το πολιτικό πλήγμα που δέχεται δεν είναι ανατάξιμο και σε συνδυασμό με μείζονα άλλα λάθη (αναδρομικά συνταξιούχων) καθίσταται εκ των πραγμάτων πολιτικά ανυπόληπτος.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να αποπέμψει τον υπουργό του και να μην οχυρωθεί -για ακόμα μία φορά- πίσω από το κυβερνητικό “μότο” ότι “τυχόν λάθη και αστοχίες αναγνωρίζονται και διορθώνονται”- κάτι που πλειστάκις έχει διατυπωθεί από πέρυσι το καλοκαίρι (από την αποπομπή Διαματάρη, τις διοικήσεις των ημετέρων και υπερηλίκων στα νοσοκομεία και πολλές ακόμα περιπτώσεις).

Πέραν του Γιάννη Βρούτση, εκτεθειμένος ηθικά είναι και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης που μόλις σήμερα το πρωί χλεύαζε την Έφη Αχτσιόγλου και την καλούσε σε τηλεοπτική “μονομαχία” για να αποδείξει πόσο “τέλεια” είναι τα προγράμματα τηλεκατάρτισης που με εντολή πρωθυπουργού καταργήθηκαν.

Σχετικά Άρθρα