“Έχουν κάνει την πρώτη δόση πολλοί απ΄όσους νόσησαν” απαντούν οι εργαζόμενοι στον “Αγ. Ανδρέα”

 “Έχουν κάνει την πρώτη δόση πολλοί απ΄όσους νόσησαν” απαντούν οι εργαζόμενοι στον “Αγ. Ανδρέα”

Η τοποθέτηση της Mαρίας Θεοδωρίδου εις βάρος των υγειονομικών στο νοσοκομείο ΄”Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του προέδρου των εργαζομένων.

«Πολλοί από όσους νόσησαν με τη βρετανική μετάλλαξη είχαν προλάβει να κάνουν την πρώτη δόση και μάλιστα μια γιατρός την είχε κάνει και από τους πρώτους. Είναι γνωστά πια τα δεδομένα της μικρής ακόμα ανοσίας μετά την Α’ δόση και έχουμε αρκετά τέτοια παραδείγματα και στην Ελλάδα (…)» δήλωσε στο newsit.gr ο Κώστας Πετρόπουλος.

Ο πρόεδρος τόνισε πως δεν υπήρξε «καμία αμέλεια εκ μέρους των εργαζόμενων» και πρόσθεσε πως «είναι ντροπή να το λένε αυτό, όταν στην Α’ παθολογική οι γιατροί ένιωθαν διαρκώς απροστάτευτοι».

Eπίθεση Θεοδωρίδου στους υγειονομικούς για την διασπορά στον “Άγιο Ανδρέα”: “Το προσωπικό ήταν ανεμβολίαστο”

Ο Κ. Πετρόπουλος νωρίτερα, στο ίδιο μέσο, είχε επιρρίψει ευθύνες στο πώς γίνεται η διαχείριση των κρουσμάτων στο νοσοκομείο, το οποίο για ένα μεγάλο διάστημα έμενε «απροφύλαχτο» αφού οι συνοδοί των ασθενών έμπαιναν ανενόχλητοι στις κλινικές.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης μετά από τις καταγγελίες για μεγάλη διασπορά του κορονοϊού έσπευσε να τονίσει ότι δεν θα ξαναμπεί συνοδός στο νοσοκομείο χωρίς να έχει υποβληθεί προηγουμένως σε rapid test.

Μανώλης Δράκος