Έχει ουρά το θέμα του Spiegel

 Έχει ουρά το θέμα του Spiegel

Πολιτική συνέχεια έχει το ρεπορτάζ του Spiegel στις 23 Οκτωβρίου με μαρτυρίες προσφύγων και βίντεο, στα οποία, σύμφωνα με τους συντάκτες του ρεπορτάζ, καταγράφονται επαναπροωθήσεις στην ελληνο-τουρκική μεθόριο, στο Αιγαίο.

Όπως μας ενημερώνουν σήμερα η «Αυγή» και η Χριστίνα Βασιλάκη (που έχει δημοσιογραφική προϋπηρεσία στι Βρυξέλλες), ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανταλμπέρ Γιανς δήλωσε πως το εν λόγω δημοσίευμα έχει γίνει γνωστό στην Επιτροπή, η οποία «ανησυχεί βαθιά για τις αναφορές για pushbacks ή άλλες μορφές μη συμμόρφωσης με το δίκαιο της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων διασφαλίσεων για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων και του δικαιώματος πρόσβασης στο άσυλο».

Έκανε γνωστό μάλιστα ότι η αρμόδια για ζητήματα Μετανάστευσης επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον επικοινώνησε με τον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex, Φαμπρίτσε Λέτζερι, ενώ το έθεσε και στον Νότη Μηταράκη κατά τη συνάντησή τους την περασμένη εβδομάδα. «Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές και από τη Frontex να διερευνήσουν ενδελεχώς τέτοιες εκθέσεις», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Μάλλον θα έχει «ουρά» το θέμα…

Ν. Παπ.

Παναγιώτης Δρίβας