• 15 Ιουνίου, 2021

“Εάν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό δεν θα υπάρξει παγκόσμια ανοσία μέχρι το 2024 ” – Δραματική προειδοποίηση των Γάλλων για τα εμβόλια

 “Εάν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό δεν θα υπάρξει παγκόσμια ανοσία μέχρι το 2024 ” – Δραματική προειδοποίηση των Γάλλων για τα εμβόλια

Η πανδημία Covid-19 θα στοιχειώσει τον κόσμο μέχρι το 2024, εκτός εάν το G7 επικεντρωθεί στην αύξηση της παραγωγής εμβολίων, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και ζήτησε να δοθεί προτεραιότητα στην Αφρική.

Ο Λε Ντριάν μίλησε στον Guardian καθώς παρευρέθηκε στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G7 στο Λονδίνο.

Ο Λε Ντριάν παραδέχτηκε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να διασφαλιστεί ότι τα εμβόλια θα φθάσουν στους φτωχότερους ανθρώπους του κόσμου και ότι το G7 είχε την ευθύνη να κάνει περισσότερα.

«Εάν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό… τότε δεν θα υπάρξει παγκόσμια ανοσία μέχρι το 2024», είπε. «Θα περιμένουμε μέχρι το 2024 συνεχίζοντας με τις μάσκες μας, τις δοκιμές μας, τους περιορισμούς και τους φόβους μας; Δεν νομίζω ότι είναι λύση για εμάς ή για τον κόσμο».

 «Δεν θα υπάρξει ανοσία εναντίον της Covid-19, εκτός αν πρόκειται για παγκόσμια ανοσία. Μπορούμε να χαιρόμαστε για τον ρυθμό του εμβολιασμού σε καθεμία από τις χώρες μας και είναι πολύ καλό που το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να χαίρεται γι ‘αυτό, αλλά είναι μόνο ένα βήμα προς την παγκόσμια ανοσία και ο ιός θα εξακολουθεί να είναι εκεί με τις παραλλαγές του για όσο διάστημα δεν αγγίζουμε την παγκόσμια ανοσία», σημείωσε.