• 4 Δεκεμβρίου, 2021

e-Voucher αξίας 120 ευρώ για διακοπές

 e-Voucher αξίας 120 ευρώ για διακοπές

Η έναρξη θα γίνει με τον εσωτερικό τουρισμό που θα τεθεί σε λειτουργία στις 25 Μαΐου με τα σκάφη αναψυχής, ενώ η πρώτη κρίσιμη ημερομηνία, είναι η 29η Μαΐου, οπότε θα ανοίξουν τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ.

Στις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν και τα εποχικά καταλύματα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» το οποίο είναι ύψους 30 εκατ. ευρώ και θα δίνει e-voucher αξίας 120 ευρώ σε κάθε δικαιούχο για διακοπές για τουλάχιστον 4 διανυκτερεύσεις.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία και οι δικαιούχοι είναι γύρω στους 250.000. Ακόμη θα υπάρξουν εταιρικά Holiday Vouchers για επιπλέον αφορολόγητο voucher διακοπών αξίας 300 ευρώ.

Στις 15 Ιουνίου, ανοίγουν και οι πόρτες της Ελλάδας και για τους τουρίστες από το εξωτερικό. Το σχέδιο προβλέπει ότι η αρχή θα γίνει με 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.

Οι πρώτες χώρες που αναμένεται να στείλουν επισκέπτες στην Ελλάδα είναι οι εξής: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Από την 1η Ιουλίου, αναμένεται να επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα σε όλους τους επισκέπτες από χώρες του εξωτερικού, εκτός και εάν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τα στοιχεία και τα δεδομένα θα εξετάζονται ανά 15 ημέρες.