• 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Δυτική Αττική όπως Θεσσαλονίκη; Για λάθη και καθυστερήσεις μιλούν οι τοπικές αρχές

 Δυτική Αττική όπως Θεσσαλονίκη; Για λάθη και καθυστερήσεις μιλούν οι τοπικές αρχές

Το πώς έφτασε «στο κόκκινο» η Δυτική Αττική σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Δ.Αττική Λευτέρης Κοσμόπουλος, τονίζοντας ότι η τοπική Αρχή δεν είχε καμία ενημέρωση και η εικόνα που είχε από την πορεία του ιού ήταν μόνο το κλείσιμο των σχολείων. Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Κοζάνης τονίζει ότι η κίνηση στην πόλη ήταν ίδια με αυτή άλλων περιοχών στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος τόνισε ότι «πριν από μία εβδομάδα ενημερωθήκαμε για την κατάσταση στην περιοχή και τότε μας ανακοινώθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».

Όπως ανέφερε, η μόνη ενημέρωση για την κατάσταση που είχαν οι τοπικές αρχές ήταν η εικόνα που είχαν αποκομίσει από τα σχολικά τμήματα που έκλειναν λόγω των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη είχε σταλεί υπόμνημα στους αρμόδιους φορείς, στο οποίο ανέφεραν τους κινδύνους για την περιοχή. Όπως δήλωσε ο κ. Κοσμόπουλος, την επόμενη ημέρα έστειλαν ένα κλιμάκιο και έκανε τεστ σε κατοίκους μόνο στην Ελευσίνα και μετά δεν έγιναν αλλά τεστ. Επί της ουσίας ο αντιπεριφερειάρχης περιγράφει τις ίδιες καθυστερήσεις που εχουν επισημάνει και κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Θεσσαλονίκης (Τζιτζικώστας, Κυρίζογλου, Καϊτετζίδης), οι οποίοι είχαν ζητήσει καθολικό lockdown και ματαίωση εκδηλώσεων (π.χ δοξολογία Αγ. Δημητρίου) μία έως δύο εβδομάδες νωρίτερα από τις κυβερνητικές αποφάσεις.