Δύσκολη νύχτα στη Σάμο- Η πυρκαγιά μαίνεται- Εκκενώθηκαν οικισμοί (vid)

 Δύσκολη νύχτα στη Σάμο- Η πυρκαγιά μαίνεται- Εκκενώθηκαν οικισμοί (vid)

Έχει περιοριστεί η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα την Τετάρτη (13/07) κοντά στον οικισμό Παλαιοχώρι στον Μαραθόκαμπο της Δυτικής Σάμου.

Το πύρινο μέτωπο σύμφωνα με εθελοντές πυροσβέστες “σάρωσε” ένα μεγάλο εύρος εκτάσεων στην περιοχή του Μαραθοκάμπου περνώντας τις τοποθεσίες της Γκιόκας και της Μακριάς Πούντας με κατεύθυνση πλέον, την Παραλία του Λιμνιώνα και του Παλαιοχωρίου. Εκεί δίνεται η μάχη ελέγχου έως το πρωί που θα επιχειρήσουν ξανά τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Στον παραθαλάσσιο οικισμό Μακριά Πούντα έχουν απομακρυνθεί οι ηλικιωμένοι, οι υπόλοιποι έχουν παραμείνει και βοηθούν τους πυροσβέστες που επιχειρούν.

Τοπικές αρχές και εθελοντές βοηθούν κατοίκους και τουρίστες να εγκαταλείψουν τον οικισμό του Λιμνιώνα.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη διότι στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, καθιστούν δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται πως η φωτιά προκλήθηκε από κολόνα της ΔΕΗ.

Οι ισχυροί άνεμοι σύμμαχοι της καταστροφικής πυρκαγιάς

Μαίνεται η καταστροφική πυρκαγιά στη Σάμο, που ξεκίνησε από το Παλαιοχώρι και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε. Ήδη μάλιστα έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί το χωριό Λιμνιώνας και Μακριά Πούντα.

Οι δημοτικές Αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκκένωση των χωριών, ενώ δεν έχει ακόμη εκδοθεί μήνυμα από το 112.

https://youtube.com/watch?v=gUsXJ_KjHgI%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Del%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent
https://youtube.com/watch?v=CKZq98Ky4_k%3Fversion%3D3%26rel%3D1%26showsearch%3D0%26showinfo%3D1%26iv_load_policy%3D1%26fs%3D1%26hl%3Del%26autohide%3D2%26wmode%3Dtransparent

Η φωτιά πέρασε από τον Μαραθόκαμπο και τις περιοχές Γκιόκα και Μακριά Πούντα και πλέον κατευθύνεται στην Παραλία του Λιμνιώνα. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι κάηκε το Μοναστήρι του Αγίου Γιάννη του Ελεήμονα, είδηση που δεν επιβεβαιώνεται από τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο. Πάντως αναφορές υπάρχουν ότι κάηκαν διάσπαρτα σπίτια κοντά στο Παλαιοχώρι.

Πηγή: news247.gr,Samos24

Σεραφείμ Κοτρώτσος