• 16 Οκτωβρίου, 2021

Δύσκολη άσκηση εσωκομματικής ισορροπίας… με διακύβευμα τον κεντρώο χώρο

 Δύσκολη άσκηση εσωκομματικής ισορροπίας… με διακύβευμα τον κεντρώο χώρο

Στην σκιά της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, που ξεκινά η εισαγγελία Πρωτοδικών για την δημοσιοποίηση ονομάτων παιδιών μεταναστών, που είναι εγγεγραμμένα σε νηπιαγωγείο του κέντρου της Αθήνας και έγιναν φέιγ βολάν από το twitter του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, η κυβέρνηση προσπαθεί να αμβλύνει την ενόχληση μερίδας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, των λεγόμενων μητσοτακικών-προεδρικών, για την στάση του κ. Μπογδάνου καθώς και την σοβαρή ζημιά στο κεντροδεξιό προφίλ που φιλοτεχνεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τέτοιου είδους ρατσιστικά και μισαλλόδοξα μηνύματα.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Αποκαλυπτικό αυτού είναι ότι μετά την σιγή ασυρμάτου προχθές, που εν πολλοίς επιλέχθηκε για να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες κεντροδεξιάς-δεξιάς μέσα στους κόλπους του κόμματος, χθες κρίθηκε επιβεβλημένο να κρατήσει αποστάσεις δημόσια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κυρίως να υπογραμμιστεί το γενικό πολιτικό πλαίσιο και να σταλεί μήνυμα στους κεντρώους ψηφοφόρους, που νιώθουν αποστροφή με τα ακροδεξιά παραληρήματα Μπογδάνου ότι η ΝΔ είναι μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη όπως την περιγράφει ο Πρωθυπουργός, και όχι ένα λαϊκό δεξιό κόμμα.

Η επιλογή των λέξεων του Γιάννη Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ήταν πολύ προσεκτική και διόλου τυχαία.

  • «Η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτη για μια φιλελεύθερη δημοκρατική κυβέρνηση, αδιαπραγμάτευτη για μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη» σημείωσε με έμφαση.

Bεβαίως οι «φυλές» εντός της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχουν όλες τις ρίζες τους στην κεντροδεξιά, που εκείνος προτάσσει αλλά αντιθέτως κάποιοι είναι βαθιά συντηρητικοί και αυτό έχει τις επιπτώσεις του.

Όσο και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατυμπανίζει ότι «δεν έχει δεξιόμετρο στην κυβέρνηση» αποκρούοντας την κριτική για την παρουσία στο υπουργικό συμβούλιο της πάλαι ποτέ τριπλέτας του ΛΑΟΣ και αντιπαραβάλλοντας τους ΠΑΣΟΚογενείς στενούς συνεργάτες του και Υπουργούς του μέσα στο Μαξίμου.

Όσο και αν καλείται να ισορροπήσει την ζυγαριά ανάμεσα στην δική του προσέγγιση στα εθνικά θέματα και την πιο σκληροπυρηνική του Αντώνη Σαμαρά. Όσο και αν ο ίδιος δίνει εντολή να συνταχθεί σχέδιο για τα δικαιώματα και τους γάμους των ΛΟΑΤΚΙ, αλλά το κρατά ελαφρώς… στην ψύξη γιατί με ποιους θα το ψηφίσει;

Όλα τα παραπάνω κάνουν την εσωκομματική άσκηση ισορροπίας δύσκολη.​