• 18 Ιανουαρίου, 2021

Δυσφορία στο Μαξίμου για τη φλυαρία και τις αντιφάσεις υπουργών

 Δυσφορία στο Μαξίμου για τη φλυαρία και τις αντιφάσεις υπουργών

Πληροφορούμαι πως στο Μέγαρο Μαξίμου εντείνεται η δυσφορία για την φλυαρία των υπουργών και τις συχνές εμφανίσεις τους σε κανάλια και ραδιόφωνα, γεγονός που προκαλεί σύγχυση και αντιφάσεις σχετικά με την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας αλλά όχι μόνο.

Η μνημειώδης γκάφα του Άδωνι Γεωργιάδη, που για να προσεγγίσει το θρησκευόμενο εκλογικό του ακροατήριο διέψευσε όσα έλεγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σχετικά με τη μη ύπαρξη εισηγήσεων ειδικών για να τεθεί νωρίτερα σε lockdown η Θεσσαλονίκη, προκάλεσε αντιδράσεις που διαμηνύθηκαν …αρμοδίως από συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον λαλίστατο υπουργό Ανάπτυξης. Το ίδιο συνέβη και με τις αντιφατικές δηλώσεις της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη για την επαναλειτουργία των σχολείων που διαψεύσθηκαν μέσα σε λίγες ώρες από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Το πιο εντυπωσιακό, πάντως, είναι πως με την αποχώρηση του Στέλιου Πέτσα από το επικοινωνιακό επιτελείο λύθηκαν οι…γλώσες στελεχών του Μαξίμου σχετικά με τα σοβαρά λάθη του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου όποτε αναγκαζόταν να μιλήσει εκτός συμφωνημένου κειμένου.

Βεβαίως, η υπουργική φλυαρία και οι αντιφάσεις μπορεί να προδίδουν προχειρότητα στον επικοινωνιακό συντονισμό καλύπτονται, όμως, από την σαφή μιντιακή υπεροπλία της κυβέρνησης. Ψύχραιμος και οξυδερκής συνεργάτης του πρωθυπουργού διερωτάται “μέχρι πότε;”, υπονοώντας πως εάν η πολιτική αντιπαράθεση οξυνθεί και το “στράτευμα” αναγκαστεί να μπει σε πλήρη διάταξη μάχης -ίσως και εκλογικής-, αυτού του είδους οι στρεβλώσεις θα αναδεικνύονται περισσότερο.

Οι νέες ισορροπίες στο Μαξίμου, πάντως, αναδεικνύουν μια νέα τριάδα με τον πανίσχυρο και πλέον κοντινό συνεργάτη του πρωθυπουργού τον Γρηγόρη Δημητριάδη, το νέο υφυπουργό και γνώστη των εκλογικών συστημάτων Θόδωρο Λιβάνιο και, φυσικά, τον Άκη Σκέρτσο. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης παραμένει άνθρωπος “ειδικών αποστολών” αλλά εμφανίζεται ως περισσότερο…μοναχικός, τελευταία, ενώ ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης διανύει τον …μήνα του μέλιτος αλλά παραμένει στο μικροσκόπιο.

Ο πρώτος από τους παραπάνω, όταν χρειάζεται, αναλαμβάνει και ρόλο “διαμεσολαβητή” με την αξιωματική αντιπολίτευση και κρατά ανοικτούς κάποιους διαύλους επικοινωνίας, κάτι ιδιαιτέρως χρήσιμο παρά τις οξύτατες αντιπαραθέσεις…