Δυσαρέσκεια στην Κύπρο για Ζελένσκι

 Δυσαρέσκεια στην Κύπρο για Ζελένσκι

Την ώρα που συνεχίζονται οι αναταράξεις σε Ελλάδα και Κύπρο για τις εμφανίσεις του Ουκρανού προέδρου στα δύο κοινοβούλια, στη γειτονική χώρα σημειώθηκε ένα περιστατικό που σχολιάστηκε ακόμη περαιτέρω.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος δέχεται σημαντική διπλωματική βοήθεια από την Τουρκία στο πλαίσιο του ρωσοουκρανικού πολέμου, δεν έκανε καμία αναφορά στην τουρκική εισβολή, μιλώντας στα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάτι που προκάλεσε αίσθηση, με αποτέλεσμα να του απαντήσει καταλλήλως η πρόεδρος του Κοινοβουλίου.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του, έλαβε αμέσως το λόγο η κα Δημητρίου, με εκτενείς αναφορές σε ζητήματα προσφύγων, της τουρκικής εισβολής, καθώς και της κατοχής του 37% του εδάφους της Κύπρου από το 1974.
Κατά την αντιφώνησή της, η Πρόεδρος της Βουλής, η οποία εξέφρασε ουκ ολίγες φορές την αλληλεγγύη της Κύπρου προς τον ουκρανικό λαό, ακούστηκε να λέει: «ελπίζω να με ακούτε ακόμη», για να διαπιστωθεί τελικά ότι με τη λήξη της τοποθέτησής της η σύνδεση είχε διακοπεί.

Για το ζήτημα δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις με την ουκρανική πλευρά να υποστηρίζει ότι σημειώθηκε ένα τεχνικό λάθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, το κείμενο θα διαβιβαστεί γραπτώς στον κ. Ζελένσκι.

Χρήστος Σταθόπουλος