• 19 Οκτωβρίου, 2021

Δύο δικογραφίες για τέσσερα sites και 6 λογαριασμούς social media – Το πρώτο πόρισμα για διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον κοροναϊό

 Δύο δικογραφίες για τέσσερα sites και 6 λογαριασμούς social media – Το πρώτο πόρισμα για διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον κοροναϊό

Η έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε για να εντοπιστεί η ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα social media που είναι, κατά το κοινώς λεγόμενο, «ψεκασμένοι» και προτρέπουν τους πολίτες σε… άρνηση πως υπάρχει πανδημία που προκαλεί ο κορονοϊός και άρνηση στο εμβόλιο.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης (28.09.2021), από το πρώτο μέρος της έρευνας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία για 4 sites και για 6 λογαριασμούς social media. Τα αδικήματα που διερευνώνται ότι έχουν διαπραχθεί είναι: διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και απόπειρα απάτης.

Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Η αρμόδια εισαγγελική αρχή εξέδωσε παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται για τις συγκεκριμένες 10 περιπτώσεις αλλά και για άλλες που μπορεί να προκύψουν, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.