Δυναμικό παρών στην Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

 Δυναμικό παρών στην Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Μεγάλη συγκέντρωση διοργανώθηκε στο υπουργείο Άμυνας όπου νωρίτερα κατέληξε η 40η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης (από τον Τύμβο του Μαραθώνα) μεταφέροντας σύμφωνα με τους διοργανωτές το μήνυμα της εναντίωσης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην ελληνική συμμετοχή σε αυτόν και στην εμπλοκή της χώρας στα σχέδια του ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τόνισε ότι μόνη ελπίδα η συντονισμένη πάλη των λαών.

«Η όλο και πιο μεγάλη πρόσδεση της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με ευθύνη της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, οδηγούν το λαό μας σε ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, στην ακρίβεια, σε επισιτιστική κρίση. Οδηγούν σε μεγαλύτερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και βεβαίως μεγαλώνουν τους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Τις περιβόητες “δυτικές αξίες τους” απ’ όπου κι αν τις πιάσεις, λερώνεσαι. Μόνη λύση, μοναδική διέξοδος, μοναδική ελπίδα η συντονισμένη πάλη των λαών» υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας.

«Δεν επιλέγουμε στρατόπεδο ληστών, καμία εμπλοκή στον πόλεμο» υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ και Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα, επιμελημένο από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο.

Βαγγέλης Μαρινάκης