• 24 Οκτωβρίου, 2021

Δυναμικό αντιρατσιστικό μήνυμα από την πλατεία Βικτωρίας – Στη συγκέντρωση των ακροδεξιών Κασιδιάρης-Μπογδάνος

 Δυναμικό αντιρατσιστικό μήνυμα από την πλατεία Βικτωρίας – Στη συγκέντρωση των ακροδεξιών Κασιδιάρης-Μπογδάνος

Με μια δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας από τον χώρο του αντιφασισμού, του αντιρατσισμού της εξοκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, εκατοντάδες άτομα στέλνουν  το μήνυμα ότι το μίσος, η βία και οι αποκλεισμοί δεν έχουν θέση στην περιοχή αυτή. 

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούγονται είναι τα παρακάτω:

«Θέλουμε μετανάστες σε όλες τις γειτονιές, το πρόβλημα είστε εσείς, ξεφτίλες ρατσιστές»
«Μιλάμε δέκα γλώσσες σε κάθε γειτονιά, τσακίστε τους φασίστες και τα αφεντικά»

Έντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας, περιμετρικά της συγκέντρωσης, ενώ πίσω από την κλούβα προς την πλευρά του ΟΤΕ έχουν συγκεντρωθεί μερικές δεκάδες άτομα με πανό με ρατσιστικά συνθήματα, καθώς για τις 6:30 οι λεγόμενες επιτροπές κατοίκων είχαν καλέσει σε ρατσιστική συγκέντρωση κατά της παρουσίας προσφύγων και μεταναστών.

Στη ρατσιστική συγκέντρωση Κασιδιάρης και Μπογδάνος

Μεταξύ όσων δίνουν το «παρών» στη ρατσιστική συγκέντρωση είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Όπως κατήγγειλε ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου, ενώ αρχικά η αστυνομία είχε δεσμευθεί ότι θα κρατήσει τη ρατσιστική συγκέντρωση μακριά από την πλατεία προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, εν τέλει μόνο μία κλούβα χωρίζει τις δύο συγκεντρώσεις.

Σημειώνεται πως από την πλευρά της ρατσιστικής συγκέντρωσης ακούγονται προκλητικά συνθήματα, στα οποία απαντούν με αντιρατσιστικά μηνύματα οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία.

Από τα συνθήματα της ρατσιστικής συγκέντρωσης:

«Ελλάς – Ελλάς, ή ταν ή επί τας»
«Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά»
«Αυτή η γη δεν σας ανήκει, αναρχικοί και μπολσεβίκοι»

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου δήλωσε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζήτησε από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία να αποχωρήσουν, προκειμένου να δοθεί χώρος στη ρατσιστική συγκέντρωση: «Η πλατεία Βικτωρίας είναι και θα παραμείνει αντιφασιστική. Οι ρατσιστές δεν θα περάσουν», δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνου.

Πηγή: efsyn.gr