• 15 Απριλίου, 2021

Δρομοκαΐτειο: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – Μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό δεν υπάρχουν εργαστήρια και οξυγόνο

 Δρομοκαΐτειο: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – Μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό δεν υπάρχουν εργαστήρια και οξυγόνο

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων στο Δρομοκαΐτειο όπου τα κρούσματα με κοροναιό εκτοξεύτηκαν σε 26 μέσα σε λίγες ώρες.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει ότι υπήρξε και ένας θάνατος στο Δρομοκαΐτειο, στο τμήμα, όπου υπάρχει διασπορά του κορονοϊού.

Ωστόσο, ο ασθενής που κατέληξε είχε αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Όπως καταγγέλλει, ο κ. Γιαννάκος « τα κρούσματα σε ασθενείς έφθασαν τα 24, ενώ 2 εργαζόμενοι είναι θετικοί» και συμπληρώνει πως οι περισσότεροι θετικοί ασθενείς είχαν εμβολιασθεί τρείς ημέρες πριν τη δεύτερη δόση από εμβόλια που περίσσεψαν.

Συρροή με 16 κρούσματα στο Δρομοκαΐτειο: Από ασθενή που διακομίστηκε στο Κρατικό Νίκαιας, αλλά γύρισε πίσω με ταξί γιατί δεν υπήρχαν κενές κλίνες!

«Χθες βράδυ τρείς ασθενείς εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα και διακομίσθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία, όπου και νοσηλεύονται», προσθέτει και συνεχίζει λέγοντας πως ο ΕΟΔΥ αρχικά έκανε έκκληση να μην διακομισθεί ο τρίτος ασθενής, παρά το χαμηλό κορεσμό, καθώς δεν υπήρχε χώρος στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Ωστόσο, μετά τις εκκλήσεις του νοσοκομείου τον δέχθηκαν.

Αναφορικά, με το θάνατο του ασθενή με αρνητικό τεστ στο γηροψυχιατρικό τμήμα, τόνισε πως στο Δρομοκαΐτειο προσπαθούν να ενημερωθούν από τον ΕΟΔΥ για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν για την ταφή του.

Παράλληλα, ο κ. Γιαννάκος τονίζει πως στο εν λόγω τμήμα υπάρχουν ακόμη 15 ασθενείς, οι οπoιοί είναι αρνητικοί αλλά υπάρχει, η πιθανότητα να νοσήσουν εξαιτίας της διασποράς.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις στο νοσοκομείο, λέγοντας πως «γιατροί δεν υπάρχουν, νοσηλευτές δεν υπάρχουν, εργαστήρια δεν υπάρχουν, οξυγόνο δεν υπάρχει».

«Χαρακτηριστική η προσπάθεια των νοσηλευτών, μόνο τρεις στη βάρδια, χωρίς κανένα γιατρό να προσφέρουν νοσηλεία. Μπαίνουν στους θαλάμους των θετικών κρουσμάτων από τις μπαλκονόπορτες για να μην μολύνουν και τους άλλους ασθενείς. Τρείς νοσηλευτές στη βάρδια για θετικούς και αρνητικούς στο κορονοϊό ψυχικά ασθενείς που οι περισσότεροι είναι κατάκοιτοι με σοβαρά παθολογικά προβλήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και καταλήγει λέγοντας πώς υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα, καθώς το προσωπικό είναι ελάχιστο.

«Σήμερα μεσημέρι υπάρχει σύσκεψη για τον τρόπο διαχείρισης αυτής της ανεξέλεγκτης κατάστασής», σημειώνει.