• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Δραματική η κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα – ΠΟΕΔΗΝ: Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ – “Πεθαίνει το 70%”

 Δραματική η κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα – ΠΟΕΔΗΝ: Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ – “Πεθαίνει το 70%”

Σε «νοσοκομείο εκστρατείας» έχει μετατραπεί το ΑΧΕΠΑ μετά την χθεσινοβραδινή εφημερία, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ.

Επτά διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, σε κλινικές που έχουν αναπτυχθεί κλίνες ΜΕΘ ενώ ένας ασθενής βρίσκεται διασωληνωμένος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) καθώς δεν υπάρχει κρεβάτι κενό.

Κατά την εφημερία καταγράφηκαν 160 περιστατικά με συμπτωματολογία κορωνοϊού. Έγιναν 35 εισαγωγές θετικών κρουσμάτων και 20 υπόπτων κρουσμάτων. Συνολικά νοσηλεύονται 105 ασθενείς στις απλές κλινικές, 15 στις ΜΕΘ και άλλοι 7 είναι διασωληνωμένοι εκτός Μονάδας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Ακρίτα: “Αληθεύει ότι κ. Βασιλακόπουλος έψαχνε ταίρι…”

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο Ιπποκράτειο. Η πληρότητα στη ΜΕΘ είναι 100% (νοσηλεύονται 15 ασθενείς) και άλλοι 6 είναι διασωληνωμένοι σε κλίνες ΜΕΘ που έχουν αναπτυχθεί προσωρινά στα χειρουργεία και βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, είναι επίσης γεμάτες οι 18 κλίνες ΜΕΘ και υπάρχουν 8 διασωληνωμένοι σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο Παπανικολάου έχουν καλυφθεί και οι 30 κλίνες ΜΕΘ αλλά οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες.

«Αδειάζει κρεβάτι και γεμίζει αμέσως από νοσηλευόμενους ασθενείς που είναι στο όριο της διασωλήνωσης.
Η θνητότητα εκτός ΜΕΘ υπερβαίνει το 70%» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος, τονίζοντας επίσης πως πρόκειται στην πλειονότητα τους για ανεμβολίαστους ασθενείς, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την επιτακτική ανάγκη του εμβολιασμού.