• 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Δώρο Χριστουγέννων σε… δόσεις – Τι προβλέπει η απόφαση

 Δώρο Χριστουγέννων σε… δόσεις – Τι προβλέπει η απόφαση

Όπως προβλέπει η υπουργική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις.

Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα των οποίων οι συμβάσεις έχουν τεθεί μία ή και περισσότερες φορές σε αναστολή μεταξύ του διαστήματος από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020 θα λάβουν δύο δόσεις έως τις 21 Δεκεμβρίου και μία τρίτη έως τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζομένους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία»

Ειδικότερα:

  • έως τις 21 Δεκεμβρίου θα λάβουν από τους εργοδότες το ποσό του δώρου που αντιστοιχεί στα διαστήματα κατά τα οποία εργάζονταν μεταξύ της 1ης Μαΐου και της 31ης Δεκεμβρίου 2020. Ο υπολογισμός θα γίνει επί του ονομαστικού τους μισθού.
  • Επίσης έως τις 21 Δεκεμβρίου από το κράτος θα λάβουν την αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί για το διάστημα αναστολών από την 1η Μαΐου έως τις 30 Νοεμβρίου. Ο υπολογισμός θα γίνει με βάση το ύψος της ειδικής αποζημίωσης που έλαβαν ανάλογα με το διάστημα της αναστολής (για τον Νοέμβριο βάση υπολογισμού θα είναι τα έως 800 ευρώ της ειδικής αποζημίωσης, ενώ για τους υπόλοιπους μήνες τα 534 ευρώ).
  • Έως τις 31 Ιανουαρίου του 2021 θα λάβουν από το κράτος την αναλογία του δώρου που αφορά τις αναστολές για τον μήνα Δεκέμβριο.