• 2 Αυγούστου, 2021

Δωρεά στη Νέα Υόρκη από Νικς και Νετς

 Δωρεά στη Νέα Υόρκη από Νικς και Νετς

Δωρέα στη Νέα Υόρκη, που έχει πληγεί σε τεράστιο βαθμό από την πανδημία του κορωναϊού, ετοιμάζονται να κάνουν δύο ομάδες του ΝΒΑ και συγκεκριμένα, οι Νικς και οι Νετς.

Σε συνεργασία με τον γενικό πρόξενο της Κίνας, Χουάνγκ Πινγκ, θα δωρίσουν ένα εκατομμύριο χειρουργικές μάσκες στην περιοχή της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της αμερικανικής μεγαλούπολης, Άντριου Κουόμο.

Ο Κουόμο ανακοίνωσε την είδηση στο Twitter: «Η Νέα Υόρκη σας ευχαριστεί. Είμαστε απόλυτα ευγνώμονες για το δώρο αυτό που είναι απαραίτητο».

Οι μάσκες θα πάνε σε εκείνους στη πόλη που αγωνίζονται κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο ιδιοκτήτης των Νετς, Τζοε Τσέι και η σύζυγός του Κλάρα Τσου Τσέι έχουν επίσης δωρίσει 1.000 αναπνευστήρες, οι οποίοι αναμένονται από την Κίνα. Ο Κουόμο δήλωσε την Πέμπτη ότι η πόλη ήταν λιγότερο από μια εβδομάδα μακριά από το να εξαντληθούν οι αναπνευστήρες.

Σύμφωνα με το ESPN, το NBA, η WNBA και οι παίκτες τους έχουν αποφασίσει να δωρίσουν 50 εκατομμύρια δολάρια στη μάχη κατά του κορονοϊό.

Η Νέα Υόρκη ανέφερε αύξηση κρουσμάτων σε μία ημέρα (10.841) από Παρασκευή έως το Σάββατο. Η Παρασκευή ήταν επίσης η πιο θανατηφόρα ημέρα (630 θάνατοι) έως αυτή τη στιγμή.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ