Δώρα Αυγέρη για τον θάνατο του 43χρονου: “Υπό κατάρρευση το νοσοκομείο Παπανικολάου”

 Δώρα Αυγέρη για τον θάνατο του 43χρονου: “Υπό κατάρρευση το νοσοκομείο Παπανικολάου”

Αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκης εξαπολύει η η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δώρα Αυγέρη με αφορμή τον θάνατο του 43χρονου άνδρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου, τον οποίο άφησαν να πεθάνει σε μια καρέκλα στα επείγοντα, παρά τις εκκλήσεις του να τον εξετάσουν περαιτέρω επειδή πονούσε αφόρητα.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή της η κα. Αυγέρη, η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες για την υποστελέχωση και κατάρρευση του ΕΣΥ, την ώρα μάλιστα που ετοιμάζεται να ξεπουλήσει την υγεία.

Διαβάστε την ανάρτησή της:

«Ο θάνατος 43χρονου ασθενούς στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά τραγικών περιστατικών, που είναι πολλά, συμβαίνουν σε μικρό χρονικό διάστημα και κάθε άλλο μπορούν να αγνοηθούν.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας αποτυπώνεται πλέον ξεκάθαρα σε κάθε παράλειψη ή αδυναμία των δημοσίων δομών του ΕΣΥ.

Απαιτούμε να ριχτεί άπλετο φως και σ’ αυτήν την υπόθεση, όπου κάποιοι κλαίνε έναν δικό τους άνθρωπο και κάποιοι άλλοι απλά υποκρίνονται, αφήνοντας τον χρόνο να λειτουργεί προς όφελος δικό τους και των δικών τους.

Γιατί, όταν φεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας, η υποστελέχωση, οι ελλείψεις, οι ματαιώσεις εξακολουθούν και παραμένουν στα νοσοκομεία. Και γίνονται άλλοθι για τους επιτελικούς της κυβέρνησης, οι οποίοι το μόνο πράγμα που έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους είναι πώς να ξεπουλήσουν την υγεία, την παιδεία και κάθε τι δημόσιο. Καμώνονται ότι ψάχνουν απαντήσεις σε προσχηματικές συσκέψεις, ενώ την ίδια ώρα που συσκέπτονται, οδηγούν σε κλείσιμο την Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του «Παπανικολάου». Εδώ και καιρό έχουν φροντίσει να μείνει μόνον με έναν ειδικό γιατρό!

Φαίνεται πως στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τύχη ζούμε. Δεν μπορεί, όμως, οι ζωές των απλών, καθημερινών ανθρώπων να συνθλίβονται υπό το βάρος της υγειονομικής κατάρρευσης μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Το νοσοκομείο «Παπανικολάου» δεν εξαιρείται από αυτή την κατάρρευση που έχει επέλθει και για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη» καταλήγει στην ανάρτησή της.

Μανώλης Δράκος