• 21 Ιουνίου, 2021

Δολοφονία στην Ζάκυνθο: Είχε προειδοποιήσει την Αστυνομία ο επιχειρηματίας – Τι φοβόταν

 Δολοφονία στην Ζάκυνθο: Είχε προειδοποιήσει την Αστυνομία ο επιχειρηματίας – Τι φοβόταν

Μια μήνυση που είχε υποβάλει πριν από οκτώ μήνες (τον περασμένο Δεκέμβριο) ο επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε στην Ζάκυνθο βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.

Στη μήνυση ο επιχειρηματίας κατονόμαζε εκείνους που θεωρούσε ως δράστες του «πρώτου» συμβολαίου θανάτου με το οποίο έχασε τη ζωή του η 37χρονη γυναίκα του.

Παράλληλα οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν εκ νέου μια έγγραφη αναφορά «φόβου» εκτέλεσής του την οποία ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, είχε υποβάλει 15 ημέρες πριν την δολοφονία του.

Στη μήνυση που είχε υποβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2020 ο επιχειρηματίας κατονόμαζε δια του δικηγόρου συνολικά 8 άτομα ως ηθικούς-φυσικούς και συνεργού στην ενέδρα που στήθηκε σε βάρος του στις 9 Ιουνίου 2020 όταν, τότε, είχε χάσει τη ζωή της η σύζυγός του και ο ίδιος είχε τραυματιστεί.

Ντίμης Κορφιάτης: Ποιος ήταν ο 54χρονος που εκτελέστηκε έναν χρόνο μετά τη σύζυγό του (vid)

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στη μήνυση του ο επιχειρηματίας αναφερόταν με πολλές λεπτομέρειες στους δολοφόνους της γυναίκας του:

«Ως φυσικό αυτουργό -δράστη της δολοφονίας της συζύγου μου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου, αναγνώρισα πέραν πάσης αμφιβολίας, από φωτογραφίες των δραστών προερχόμενες από κάμερες της περιοχής, επιδειχθείσες σε εμένα από την Αστυνομία τον (αναφέρει όνομα). Η αναμφίβολη αναγνώριση του ως άνω ατόμου οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπο του και το χαρακτηριστικό του , χαρακτηριστικά που με καθιστούν απόλυτα βέβαιο πως το πρόσωπο που μας πυροβόλησε είναι ο μηνυόμενος (αναφέρει όνομα του)», επεσήμαινε χαρακτηριστικά.

Ο Ντίμης Κορφιάτης είχε αναφερθεί και στις διαφορές που είχε μαζί του, καθώς και στους λόγους όπου ο βασικότερος από τους οκτώ μηνυόμενους θα ήθελε να του κάνει κακό με την κόντρα τους να μετρά αρκετό χρονικό διάστημα.

Εκτός όμως από τον εκτελεστή της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του ο Ντίμης Κορφιάτης αναγνώριζε και τον οδηγό της μοτοσικλέτας «εξαιτίας του σωματότυπου του, της χαρακτηριστικής διαφοράς ύψους που έχει με τον φυσικό αυτουργό (αναφέρει όνομα) σε συνδυασμό και με πληροφορίες που έχω λάβει από τους ανθρώπους που τον είδαν να διαφεύγει και να επιβιβάζεται στο σκάφος».

Ο επιχειρηματίας αναφερόταν και με συγκλονιστικές λεπτομέρειες και στο μέσο διαφυγής που χρησιμοποίησαν οι δράστες, ένα φουσκωτό σκάφος. Στο σημείο αυτό αναφέρει και τα υπόλοιπα πρόσωπα στα οποία στρέφεται εναντίων τους, καθώς ήταν εκείνοι που βοήθησαν συνολικά στην πραγματοποίηση του δολοφονικού σχεδίου εναντίων εκείνου και της συζύγου του.

Στη μήνυση του ο Ντίμης Κορφιάτης είχε κάνει αναφορά και πολλές από τις ποινικές υποθέσεις, όπου είχε εμπλακεί το όνομα του κατά το παρελθόν, όπου σε κάποιες από αυτές φαίνεται να είχε απειληθεί για την ζωή του.

«Αξιοσημείωτο δε είναι πως ήδη από τις 12-09-2018 κατέθεσα στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου και αυθημερόν διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου αναφορά μου, δυνάμει της οποίας καταγγέλλω, ως πρόσωπα, τα οποία έχουν σχεδιάσει τη δολοφονία τους (αναφέρει ονόματα) προκειμένου να με αποτρέψω να καταθέσω μάρτυρας υπερασπίσεως (αναφέρει υπόθεση)», σημείωνε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία αναμένεται να εξετάσει το άλλοθι των 8 αυτών προσώπων αλλά και να προχωρήσει στην άρση απορρήτου των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανακαλύψουν πώς έφτασε στη Ζάκυνθο το κλεμμένο από την Αθήνα αυτοκίνητο το οποίο οι δράστες χρησιμοποίησαν στην φονική ενέδρα της Παρασκευής.

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί στις 31 Μαρτίου και έφερε κλεμμένες πινακίδες με τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν αυτοί που οργάνωσαν και εκτέλεσαν τη δολοφονία να χρησιμοποίησαν κάποιο φορτηγό για να μεταφέρουν το όχημα στο νησί του Ιονίου προκειμένου να μην καταγραφεί η κίνησή του από σταθμό διοδίων ή από λιμάνι αλλά και προκειμένου να αποφύγουν ελέγχους που θα αποκάλυπταν τις παρανομίες του συγκεκριμένου οχήματος.