• 21 Ιανουαρίου, 2022

Δολοφονία Κασόγκι – Ελεύθερος ο άνδρας που συνελήφθη στο Παρίσι – Ήταν… απλή συνωνυμία

 Δολοφονία Κασόγκι – Ελεύθερος ο άνδρας που συνελήφθη στο Παρίσι – Ήταν… απλή συνωνυμία

Ο Σαουδάραβας που συνελήφθη την Τρίτη σε αεροδρόμιο του Παρισιού ως ύποπτος για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα, Τετάρτη, αφού διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για… απλή συνωνυμία, σύμφωνα με το Reuters.

Πηγές από τη γαλλική αστυνομία κατονόμασαν τον άνδρα ως Χαλέντ Αέντχ Αλ-Οταϊμπί. Το ίδιο ακριβώς όνομα έχει και ένα πρώην μέλος της σαουδικής βασιλικής φρουράς που αναφέρεται στις λίστες κυρώσεων των ΗΠΑ και της Βρετανίας, αλλά και σε μια έκθεση του ΟΗΕ, ως εμπλεκόμενος στη δολοφονία του Κασόγκι στην Τουρκία.

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Παρίσι δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ότι ο συλληφθείς «δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Εισαγγελείς ανέφεραν ότι οι έλεγχοι έδειξαν ότι πράγματι, το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει η Τουρκία και το οποίο οδήγησε στη σύλληψή του μετά τον έλεγχο του διαβατηρίου του στο αεροδρόμιο, δεν αφορούσε τον συγκεκριμένο άνδρα.

«Εκτενείς έλεγχοι για την ταυτότητα του προσώπου έδειξαν ότι το ένταλμα δεν τον αφορούσε… αφέθηκε ελεύθερος», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα.