• 5 Αυγούστου, 2021

Δολοφονία Καρολάιν: Αυτή είναι η ποινή για τον γυναικοκτόνο

 Δολοφονία Καρολάιν: Αυτή είναι η ποινή για τον γυναικοκτόνο

Συγκλονισμένη η κοινωνία, αναμένει την ποινή που θα ορίσει ο νόμος στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος δολοφόνησε την σύζυγό του Καρολάιν με τα ίδια τα χέρια του στα Γλυκά Νερά και εδώ και 37 ημέρες επιχειρούσε να παραπλανήσει τις αρχές.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα, ο 33χρονος πιλότος -βάσει των κατηγοριών- αντιμετωπίζει ποινή έως ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία της συζύγου του και ακόμα για το φόνο του σκύλου.

Στην ουσία λοιπόν, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, αυτό μεταφράζεται σε 16 χρόνια στη φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που του επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν θα μείνει για τουλάχιστον 16 χρόνια στη φυλακή, αφού δεν προβλέπεται αποφυλάκιση νωρίτερα.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο του αναγνωρίσει κάποιο ελαφρυντικό, η ποινή θα μειωθεί πάρα πολύ.

  • Για παράδειγμα, σε περίπτωση που το δικαστήριο του επιβάλλει 20 χρόνια κάθειρξη σε περίπου 7 χρόνια θα είναι ελεύθερος.

Έως τις 10 το πρωί της Τρίτης 22/6 ζήτησε διορία για να απολογηθεί ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, στα Γλυκά Νερά. Οι αρχές έκαναν δεκτό το αίτημά του. Κατά την προσαγωγή του, παρά τις ερωτήσεις που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους, προτίμησε να μην αναφέρει κάποιο σχόλιο.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε πίσω στη ΓΑΔΑ όπου και θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την ημέρα της απολογίας του.

Την Τρίτη το πρωί, μετά την απολογία του, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική του μεταχείριση.

Ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μεταφέρθηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα. Ανέκφραστος και αρκετά ψύχραιμος πέρα το κατώφλι της Ευελπίδων συνοδεία ισχυρής αστυνομικής παρουσίας.

  • Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Επιπλέον, ο πιλότος κατηγορείται με δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία και τη ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση στις Αρχές.