Δολοφονία Καρολάιν: Ανατριχιαστική κατάθεση της ιατροδικαστή – Ο ασφυκτικός θάνατος, οι κακώσεις και το πρήξιμο στα χείλη

 Δολοφονία Καρολάιν: Ανατριχιαστική κατάθεση της ιατροδικαστή – Ο ασφυκτικός θάνατος, οι κακώσεις και το πρήξιμο στα χείλη

Για ασφυκτικό θάνατο της Καρολάιν, έκανε λόγο η ιατροδικαστής πραγματογνώμονας που κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη του 33χρονου κατηγορουμένου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

«Είχε ασφυκτικές κηλίδες»

Η κ. Σπηλιοπούλου κατέθεσε όσα είδε μπαίνοντας στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού στα Γλυκά Νερά ενώ μίλησε και για την κατάσταση της άτυχης Καρολάιν, κρίνοντας ότι ο θάνατος της δεν μπορεί να επήλθε μόνο από τη χρήση ενός μαξιλαριού.

«Στο υπνοδωμάτιο όπως και στο υπόλοιπο σπίτι επικρατούσε ακαταστασία. Το θύμα βρισκόταν πάνω στο κρεβάτι σε πρηνή θέση. Το πρώτο που επιχειρούμε να δούμε είναι το χρόνο του θανάτου και τον τρόπο, εξετάζοντας εξωτερικά το σώμα. Τα υπόλοιπα ευρήματα προέρχονται από τη νεκροψία που έγινε την επόμενη ημέρα. Το θύμα ήταν με το εσώρουχο, με το κεφάλι σε δυο μαξιλάρια, υπήρχε αίμα και απώλεια ούρων που δικαιολογούνται από τον τρόπο του θανάτου. Γύρισα το πτώμα σε ύπτια θέση για να διαπιστώσω το θάνατο. Στις 10.00 έκανα τη διαπίστωση του θανάτου. Είχα γυρίσει τη σωρό και ήταν προφανής ο μηχανισμός του θανάτου. Είχε μαζευτεί αίμα στο πρόσωπο και ήταν πρησμένο. Είχε ασφυκτικές κηλίδες, χαρακτηριστικό εύρημα σε τέτοιους θανάτους. Απαιτεί πίεση και άσκηση δύναμης το πρήξιμο στα χείλη. Δε γίνεται μόνο με ένα μαξιλάρι. Η εικόνα που έκανα ήταν ότι κάποιος έβαλε το δεξί του χέρι στο στόμα και ίσως αυτή η εκδορά είχε προκληθεί από νύχι. Δεν υπάρχουν άλλου κακώσεις. Δεν είχε πιάσει κάποιος από το μπράτσο αυτό το άτομο. Θεωρώ ότι δεν προηγήθηκε πάλη προ του θανάτου. Δεν υπήρχαν αμυντικά σημεία» ξεκαθάρισε η μάρτυρας.

Σχετικά με τους παλμούς της Καρολάιν, η μάρτυρας εξήγησε: «Στον ασφυκτικό θάνατο περίπου για 2-3 λεπτά ο εγκέφαλος αντέχει. Μετά νεκρώνεται όποτε και να επιβιώσει το άτομο θα είναι σε δύσκολη κατάσταση. Μετά σταματούν τα όργανα και τέλος η καρδιά. Στην έκθεση μου λέω ότι ο θάνατος έχει συμβεί λίγο μετά τις 4 και σίγουρα όχι μετά τις 5. Έχω μια εκτίμηση, ότι ο θάνατος μπορεί να έχει συμβεί χοντρικά μέσα σε πέντε λεπτά».

  • Πρόεδρος: Με παλμούς 50-60 σε τι κατάσταση βρισκόταν το θύμα;
  • Μάρτυρας: Αντιστοιχεί σε κατάσταση ηρεμίας, ύπνου δηλαδή. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι από τις 60 σφίξεις πηγαίνει στους 90. Εκεί κάτι έχει συμβεί.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι ο θάνατος της 20χρονης Καρολάιν δεν προήλθε από κάποιο σφικτό εναγκαλισμό, αφού η ιατροδικαστής δεν βρήκε κακώσεις στο σώμα της που να δείχνουν κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, όσες κακώσεις υπήρχαν ήταν πολύ λεπτές, «μόλις που διακρίνονταν» είπε.

Πηγή: ethnos.gr

Χρήστος Σταθόπουλος