• 6 Μαρτίου, 2021

“Διπλωματικό επεισόδιο” με Σουηδία προκαλεί το αλαλούμ Θεοχάρη- ‘Εσπασε την απαγόρευση πτήση τσάρτερ της TUI!

 “Διπλωματικό επεισόδιο” με Σουηδία προκαλεί το αλαλούμ Θεοχάρη- ‘Εσπασε την απαγόρευση πτήση τσάρτερ της TUI!

Αλαλούμ με τους ταξιδιώτες από τη Σουηδία προκάλεσε η απαγόρευση των ταξιδιών από τη χώρα, η οποία ανακοινώθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση, δύο μόλις ημέρες πριν ξεκινήσουν τα ταξίδια και ενώ είχαν προγραμματιστεί πτήσεις από την Τετάρτη μετά τη νέα άρση μέτρων.

Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Ann Linde, με δήλωσή της συστήνει στους Σουηδούς πολίτες, “να εξετάσουν εάν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, αυτό το Καλοκαίρι”.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της υπουργού εξωτερικών της Σουηδίας, Ann Linde, αναφέρει:

“Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέπει τις απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα μέχρι τις 15 Ιουλίου. Η απόφαση αυτή είναι λυπηρή καθώς προκαλεί αβεβαιότητα και ανησυχία στους ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τη Σουηδία στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα παραμείνει σε στενή επαφή με την Ελληνική Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία. Οι Σουηδοί τουρίστες θα πρέπει να εξετάσουν το αν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν θα πρέπει να προετοιμαστούν διεξοδικά και να μείνουν ενημερωμένοι. Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να διατηρήσουν στενή επαφή με τους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους και να ελέγξουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Τους προτείνουμε ακόμη να “κατεβάσουν” την εφαρμογή Resklar του υπουργείου, και να ενημερώνονται σχετικά με τις ταξιδιωτικές πληροφορίες που παρέχονται από την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα, στον ιστότοπο Sweden Abroad”.

Προσγειώθηκε πτήση τσάρτερ από τη Σουηδία παρά τις απαγορεύσεις

Παρά την απαγόρευση τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Ιουλίου, τσάρτερ της TUI από Σουηδία προσγειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (2/7) στο αεροδρόμιο της Ρόδου!
Ένα τσάρτερ της TUI από τη Στοκχόλμη προσγειώθηκε λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα της Πέμπτης (2/7) στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου!

Θυμίζουμε, ωστόσο, πως υπάρχει απαγόρευση για ταξίδια από και προς Βρετανία, Τουρκία και Σουηδία, τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Ιουλίου.

Η NOTAM (Ειδοποίηση προς Αεροπόρους), που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), είναι ξεκάθαρη, καθώς αναφέρει: «Επεκτείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και τη Σουηδία».

Ο λόγος, φυσικά, είναι πως και στις τρεις συγκεκριμένες χώρες η κατάσταση με τον κορονοϊό παραμένει επιβαρυμένη.

Παρ’ όλα αυτά, όπως αναφέρει το omorfataxidia.gr, η απόφαση για παράταση της αναστολής των πτήσεων προκάλεσε εκνευρισμό και αναστάτωση, καθώς κάποιοι, ειδικά σε Βρετανία και Σουηδία, είχαν κλείσει ήδη τις διακοπές τους στην Ελλάδα και αναγκάστηκαν να τις ακυρώσουν.

Μάλιστα, η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Ann Linde, χαρακτήρισε λυπηρή την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και συνέστησε στους Σουηδούς πολίτες «να εξετάσουν εάν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι», ενώ πολλοί tour operators προχώρησαν σε ακυρώσεις γκρουπ.

Πώς έγινε τώρα και η πτήση 463 της TUIfly Nordic από τη Στοκχόλμη προσγειώθηκε στη Ρόδο παρά την απαγόρευση είναι κάτι που περιμένουμε να διευκρινιστεί.


Πηγή: news247.gr, gazetta.gr